La Societat Coral Unió Rubinenca

Els integrants de la coral, davant la façana de l’Ajuntament de Rubí
Els integrants de la coral, davant la façana de l’Ajuntament de Rubí | CEDIDA

 

Aquesta vegada el nostre petit escrit setmanal estarà dedicat a la Societat Coral Unió Rubinenca, presentant aquesta foto de 2016 que el nostre conciutadà Víctor Puig va publicar a Facebook. Els integrants de la coral es troben davant la façana de l’Ajuntament de Rubí amb la cistella i el pal que formen part de l’actuació de les caramelles i acompanyats de la mestra Fàtima Miró a la dreta.

 

La societat va néixer el 1949 i actualment es podria dir que és l’única a Rubí que es pot considerar genuïnament claveriana, és a dir, que serva el llegat d’Anselm Clavé, l’impulsor del cant coral al nostre país. Es va formar amb integrants de diverses corals preexistents i va tenir el recolzament de la Cooperativa de Consum “La Rubinense”. El primer president fou Josep Aguilera i la direcció musical va anar a càrrec del mestre Miquel Casas Bell. La presentació de l’entitat va tenir lloc al Teatre-Cinema Domènech (actualment desaparegut) i el mateix any es va beneir el primer estendard de l’agrupació.


 

El 1950 va formar part de la comissió organitzadora pro-monument a Anselm Clavé, el qual podem veure actualment a la plaça del seu nom i que fou inaugurat el 1951 amb l’assistència de nombroses corals de tot Catalunya.

 

Actualment, els integrants de la Societat Coral Unió Rubinenca segueixen deleitant-nos amb els seus cants en ocasions especials com ara les caramelles o la celebració de la Diada Nacional.

 

Secció especial del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d'Estudis Rubinencs (GCMR-CER)Més informació al Bloc del GCMR-CER
Comentaris

envia el comentari