La nevada de febrer de 2013 a Ca n’Oriol

Imatge de la nevada de 2013
Imatge de la nevada de 2013 | Jordi Vilalta

 

La foto fou presa per l’autor d’aquestes línies el matí del dia 23 de febrer de 2013 (dissabte) des del terrat d’una casa del carrer de Valladolid en direcció a Ca n’Oriol. S’hi pot veure gran part del parc cobert per una capa de neu, i a la part inferior esquerra, l’edifici del col·legi Teresa Altet.

 

El fet és que ara fa cinc anys, aquell dia 23, dissabte, Rubí es va despertar nevat, amb una capa que va arribar a uns 3 cm aproximadament (de fet hi ha hagut nevades més abundoses abans i després d’aquella data). Havia començat a caure els primers flocs cap a la una de la matinada i així va continuar fins al matí.

 

Va nevar a cotes inferiors a 300 metres a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Penedès i el Vallès, sense causar incidents greus (només algunes carreteres tallades) i amb normal funcionament dels transports públics. No obstant, el pla d’emergències per fred va estar actiu fins el dilluns 25 de febrer.

 

A Rubí la neu va quallar més a les urbanitzacions, situades a cotes més altes que al centre de la ciutat, però aviat el sol del migdia de dissabte la va fondre, no sense que abans molta quitxalla (i també els grans!) gaudissin jugant amb ella i fent els típics ninots de neu.

 

L’Ajuntament va repetir unes 18 tones de sal per facilitar el trànsit rodat i cal dir que hi hagueren pocs incidents: només algunes caigudes de branques, algun petit accident de trànsit, relliscades de persones i la suspensió durant unes hores de la línia 3 dels autobusos urbans, així com d’alguns partits de futbol-base previstos per aquell matí de dissabte.