L'edifici de la Biblioteca Mestre Martí Tauler

La biblioteca Mestre Martí Tauler, l'any 2010
La biblioteca Mestre Martí Tauler, l'any 2010 | Jordi Vilalta

Aquesta foto fou presa per l’autor d’aquestes línies pocs mesos desprès que el 30 de gener de 2010, amb l’assistència del president de la Generalitat, José Montilla, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i l’alcaldessa de Rubí, Carme García, fos inaugurada el que en aquells moments era la segona biblioteca més gran de Catalunya.

 

La imatge està presa des de la plaça d’Antonio Machado i es pot veure en primer pla l’escultura de Ferran Soriano, de 1999, “Hoy es siempre todavia”, que al·ludeix a un cèlebre poema del literat andalús.


 

L’edifici va aprofitar les estructures fabrils del sector 8 de la BJC (“la Josa”), que havia estat la més important indústria de la ciutat als anys 70 i 80; encara podeu veure a la part superior de la façana de la biblioteca les sigles d’aquella empresa.

 

Els arquitectes d’aquesta adaptació a usos culturals de l’enorme espai foren Màrius Quintana i Pau Sierra. Són 4.6971 m2 d’espai útil, dividit en dues plantes. Dins trobem, a més de les dependències per poder llegir o consultar els ordinadors, un auditori, una sala d’exposicions (vinculada al Museu Municipal), oficines de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, el local del Centre d’Estudis Rubinencs, una zona infantil, un espai “chill out” amb terrassa...


 

La primera directora de l’innovador equipament fou Ana M. García Ramiro, que fou rellevada el 2016 per l’actual responsable, l’Adrià Martín.

 

La biblioteca és de titularitat municipal, però gestionada en conveni amb la Diputació de Barcelona, d’on depèn la Xarxa de Biblioteques Municipals.

 

És un espai del qual ens podem sentir ben orgullosos com a rubinencs, curull de llibres, audiovisuals i revistes, i sempre amb una atractiva agenda d’activitats destinades a tots els públics.
Comentaris

envia el comentari