Les Fonts de Can Roig

Les dues fonts
Les dues fonts | Jordi Vilalta

 

Aquesta fotografia fou presa per l’autor d’aquestes línies el desembre de 2013 i en ella podem veure les dues fonts que es troben en terrenys de la masia de Can Roig.

 

A l’esquerra es situa la font de l’Avellana, bastant malmesa, la qual tenia un curiós brollador de ceràmica que simulava un cap egipci guarnit amb el típic nemes o mocador de ratlles, sostret fa uns anys.

 

A la dreta podem copsar l’artística font del Carme, amb una làpida de vistoses rajoles que mostra una imatge de Nostra Senyora del Carme, relacionada amb l’aigua i la calma espiritual.

 

Les dues fonts es situen en una plataneda al peu de la masia, prop del torrent de Sant Muç-Can Ramoneda, que les fornia d’aigua. Foren restaurades (o bé instal·lades) el 1891 per Josep Roig Vallhonrat, propietari de la casa pairal.

 

Prop d’elles es conserva una taula de pedra que es feia servir per als àpats dels visitants de les fonts (excursionistes, caçadors...). També hi ha una bassa d’aigua al seu costat destinada a regar els horts situats a les immediacions.