Can Jardí després de la Rierada

Can Jardí
Can Jardí després de la dierada del 1962 | Bartomeu Cucurull

 

Aquesta setmana presentem una foto de Bartomeu Cucurull que ens mostra part de la masia o barri rural de Can Jardí amb les greus afectacions que provocà la rierada del 1962. Darrera dels edificis es pot veure el curs de la riera i és que hem de dir que, malgrat que gran part de les propietats d’aquesta masia es trobaven al terme de Rubí, ara ocupades pel polígon industrial del mateix nom, la casa i les seves instal·lacions eren ja al terme de Sant Cugat, a la banda esquerra de la riera.

 

La rierada va malmetre, segons ens explica l’historiador Lluís Garcia al seu article aparegut al Butlletí núm. 58 del GCMR-CER (setembre de 2012), 86 hectàrees de terrenys agrícoles a banda i banda del curs de la riera (62 de regadiu i 24 de secà), entre elles les que pertanyien a Can Jardí. Aquesta era una masia envoltada per horts fruiters que es regaven amb l’aigua de la riera a partir d’unes sèquies que procedien d’una resclosa propera. 

 

Doncs bé, la rierada del 1962 va arrasar els horts, unes 4 hectàrees, i també va malmetre la tanca del conjunt i una nau. Es va inundar la casa, que va resistir l’embat de l’aigua, i els propietaris van haver de refugiar-se a la teulada. Les instal·lacions eren propietat de Juan García Jiménez, que també posseïa altres terrenys com el Molí dels Bessons o els de can Calopa, que es veieren afectats també per aquella catàstrofe.

 

Juan García va vendre tots els terrenys i d’aquesta manera, després d’enderrocar la masia, es va anar creant el polígon industrial de Can Jardí a les terres adjacents.