Un autobús urbà de Rubí de 1977

Autobús urbà del 1977
Autobús urbà del 1977 | Miquel Llevat

Oferim als lectors de Tot Rubí aquesta setmana una fotografia de Miquel Llevat, presa el 10 de desembre de 1977 i publicada a la web www.autobusesbcn.es,  que ens mostra un autobús de la línia 2 de la xarxa de transport urbà de persones de Rubí, pertanyent a l’empresa TUTSA (Transportes Urbanos de Terrassa, SA).

 

Aquesta línia, una de les cinc de les que constava la vila de Rubí en aquella època (la 1, la 2, la 3, la 5 i la N), partia del Grup 25 de Setembre, passava pel barri de Ca n’Oriol per dirigir-se al centre de la població i finalitzava a Can Vallhonrat.

 

TUTSA va rellevar l’1 d’abril de 1977 la gestió del servei urbà de Rubí a l’empresa Mons, que l’havia ostentat des de l’aparició dels primers autobusos de línia, el 1969.

 

Els cotxes de TUTSA eren ja molt vells quan l’empresa se’n va fer càrrec a Rubí (tenien més de 10 anys) i els viatgers estaven molt descontents del servei, sobre tot pel que fa als freqüents canvis d’horaris sense avís. Estaven pintats de color crema a la part superior i de verd a la inferior. El preu del bitllet el 1978 era de 9 pessetes, que va anar pujant al llarg dels anys fins arribar a les 28 del 1983.

 

El 20 d’octubre de 1989 l’empresa va demanar voluntàriament la rescissió del contracte i la gestió dels autobusos de Rubí va passar a l’empresa TUS (Transports Urbans de Sabadell).