MónEconomia
Barcelona, capital mundial de la tecnologia
  • CA

En un any on s’espera que el Mobile World Congress (MWC) aculli més de 2.000 empreses de tecnologia, generi més de 7.400 llocs de treball i compti amb al voltant de 80.000 visitants de més de 200 països, Barcelona torna a brillar com a capital mundial de la tecnologia. Amb cada edició, aquest esdeveniment presenta un impacte econòmic superior per a la ciutat que transcendeix la pròpia organització. Enguany l’entitat organitzadora espera que tingui un impacte econòmic de 350 milions d’euros. De fet, s’ha convertit en un element de captació i d’ampliació del teixit empresarial tecnològic de la capital catalan, que la consolida com el hub europeu tecnològic preferit per a moltes companyies.

Durant el temps que el MWC porta instal·lat a Barcelona, l’atracció que ha exercit en el sector tecnològic ha estat especialment rellevant. S’estima, segons dades de la consultora immobiliària internacional CBRE que, durant el 2021, el 70% de la contractació d’empreses tecnològiques a Espanya va tenir lloc a Barcelona. També en comparació amb la resta de les ciutats europees, la capital catalana va liderar aquest any el rànquing de les ciutats amb major exposició a les companyies tecnològiques amb un 48%, per davant d’Amsterdam (37%), Dublín (31%), Bucarest (29%) i Londres (29%).

Aquest és el nostre cas, el de Veritran, companyia global de tecnologia, pionera en el desenvolupament de solucions digitals per a la indústria financera. El MWC va ser el punt de partida de la nostra relació amb Barcelona, el seu entorn empresarial i l’enorme talent que acull, en ser una cita anual en la qual hem estat presents durant molts anys. I d’aquesta relació amb la ciutat, va començar l’aventura europea de la companyia, amb la nostra primera oficina a Barcelona. Avui, gairebé tres anys després, ja comptem amb oficies a Madrid i equip en altres països com els Països Baixos, però tot va començar a Barcelona. Sens dubte, com nosaltres, durant els últims anys moltes altres companyies han sabut trobar a Barcelona un context empresarial segur, especialitzat i tècnic que els brinda noves oportunitats i els anima a continuar desenvolupant-se.

D’aquesta manera, la ciutat continua creixent com un hub tecnològic, però també ho fan les empreses que aquí ens assentem. Així, mentre vèiem com queia la inversió en moltes àrees, la inversió tecnològica a Barcelona s’ha mantingut estable fins i tot en un context macroeconòmic complex. Sens dubte, atreta per la visió a llarg termini que aporta aquesta cita mundial i que és beneficiosa per a la nostra ciutat, però també per a les companyies del sector i per al talent que té Barcelona i que ajuda a continuar impulsant la presència d’altres empreses.

Des de la nostra posició en aquest sector contribuint a la digitalització de la indústria financera, ens esforcem per continuar fent d’aquesta ciutat un lloc únic i atractiu, per continuar creixent conjuntament. Encara que, per descomptat, Barcelona ens ho posa fàcil, ja que és una ciutat en constant moviment i amb un alt atractiu per als negocis i les companyies tecnològiques, on tot el seu entorn gira al voltant d’aquest sector. I com a prova, la pròxima cita tecnològica mundial de referència: el MWC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa