MónEconomia
Els treballadors d’Amazon a Martorelles registren un avís de vaga per al febrer
  • CA

Els treballadors d’Amazon a Martorelles faran vaga després de no arribar a cap acord en la negociació el passat dimecres. Tal com han explicat fonts properes a la negociació a l’ACN, el conflicte del tancament i la relocalització de la fàbrica que va anunciar la companyia nord-americana afecta 745 treballadors que han decidit fer vaga de l’1 al 17 de febrer davant el desacord en la reunió de negociació. Tot i això, que la vaga es registri per 17 dies no implica que s’acabi duent a terme tot el període. El problema principal que relaten les fonts és que la multinacional de comerç electrònic va prometre que garantiria els 745 llocs de treball amb recol·locacions, però els sindicats han criticat durament la mesura, que consideren un “ERO encobert”.

Fa dues setmanes, Amazon va anunciar que tancava la seva planta a Martorelles per motius de producció. Aquesta mesura deixava sense feina a més de 700 persones que la multinacional plantejava relocalitzar a la fàbrica de Saragossa o de Figueres. Pel que fa les fàbriques catalanes, Amazon té centres al Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir de l’abril, a El Far d’Empordà. En aquesta ocasió, Amazon ofereix als treballadors de Martorelles un pagament únic de 1.500 euros pel trasllat a Figueres i 3.000 euros pel trasllat a Saragossa. Aquesta xifra no va convèncer “en absolut” als representants sindicals que van titllar l’oferta de “minúcia” i van amenaçar amb mobilitzacions.

Imatge d'arxiu de logo d'Amazon / Europa Press
Imatge d’arxiu de logo d’Amazon / Europa Press

Els sindicats van assegurar que la mesura no s’atenia als drets dels treballadors i la van titlar d”ERO encobert“. Tot i això, en una assemblea celebrada aquest diumenge, la plantilla va decidir que donaria uns dies més de marge abans de fer una crida a la vaga. Finalment, però, i a causa de les insuficients iniciatives que ha plantejat la companyia per fer més amena la sortida dels treballadors, els sindicats han acabat decidint que hi haurà vaga, tal com confirmen les fonts de la negociació.

Coincidència amb els acomiadaments massius d’Amazon

Una de les raons que plantegen els sindicats per no acceptar els incentius d’Amazon és la voluntat de la companyia d’acomiadar a un percentatge important de la plantilla a escala mundial. No és cap secret que la multinacional nord-americana ja està implementant acomiadaments massius arreu del món. D’altra banda, els sindicats també veuen el tancament de la planta Martorelles com una voluntat de forçar els empleats a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos fora de la demarcació de Barcelona o a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de feina.

Més notícies
El fundador d'Amazon, Jeff Bezos / EP
Amazon prepara 10.000 acomiadaments
Notícia: Amazon prepara 10.000 acomiadaments
Comparteix
La companyia de Jeff Bezos retallarà un 1% de la seva plantilla especialment en els àmbits tecnològic i corporatiu
El conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, en un esmorzar organtizat per Foment i PWC / ACN
Wallbox confirma als treballadors el primer ERO de la companyia
Notícia: Wallbox confirma als treballadors el primer ERO de la companyia
Comparteix
Els acomiadaments afectarien al 15% de la massa salarial i afectarà als quatre centres de treball catalans de l'empresa
Elon Musk, celebrant a la Met Gala / EP
Musk prepara 3.700 acomiadaments a la desesperada per retallar despeses a Twitter
Notícia: Musk prepara 3.700 acomiadaments a la desesperada per retallar despeses a Twitter
Comparteix
El magnat de Pretòria accelera els seus plans de retallda de costos amb la resta de les seves empreses en caiguda a borsa
Elon Musk a una presentació d'Space X
Crisi a Twitter: Musk tanca les oficines enmig d’un èxode de treballadors
Notícia: Crisi a Twitter: Musk tanca les oficines enmig d’un èxode de treballadors
Comparteix
Centenars d’empleats han rebutjat l’ultimàtum de l’empresari i abandonen la companyia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa