Tot Economia
La plantilla d’Amazon a Martorelles avala l’acord per tancar la planta

La plantilla d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) ha validat aquest dissabte al matí l’acord per tancar la planta pactat entre els sindicats i la direcció del centre el passat 21 de febrer. Els treballadors han votat per àmplia majoria – 534 vots favorables de 548– acceptar la proposta millorada de la multinacional. “Fem una valoració molt positiva de l’assemblea i n’estem molt satisfets”, ha explicat a l’ACN la presidenta del comitè d’empresa, Esther Rodríguez. “Al final, el comitè ha lluitat per aconseguir les millors condicions per als empleats: trasllats, indemnitzacions o recol·locacions. I ha tingut una acollida molt i molt bona”.

Després d’una reunió molt llarga entre representant dels treballadors i l’empresa, es va acordar que es recol·locarien uns 300 empleats al centre del Prat de Llobregat i que hi hauria una bonificació per als treballadors que acceptin anar als centres de Saragossa i Figueres i una indemnització per als que no vulguin cap de les dues opcions. “A partir d’ara s’ha de negociar tot. Obrirem una comissió de seguiment en les pròximes setmanes i, ben aviat, començarem a saber quantes persones es volen recol·locar, traslladar o extingir el contracte”, ha dit Rodríguez.

Imatge de l'assemblea de treballadors d'Amazon celebrada aquest dissabte a Martorelles / Miquel Vera (ACN)
Imatge de l’assemblea de treballadors d’Amazon celebrada aquest dissabte a Martorelles / Miquel Vera (ACN)

Millors condicions per als recol·locats al Prat

Menys de la meitat de la plantilla de Martorelles, formada per 745 empleats, es podrà recol·locar al Prat de Llobregat. Els que optin pel trasllat podran mantenir les seves condicions laborals actuals. No passarà el mateix amb els que escullin anar a Saragossa o Figueres, que a canvi rebran una compensació de 7.250 euros, dels quals 4.850 euros s’abonaran en una única nòmina. Els 2.400 euros restants els cobraran al llarg d’un any, amb la condició que continuïn treballant per l’empresa.

Per als que no acceptin cap de les dues alternatives, sindicats i empresa han pactat una indemnització de 33 dies per any treballat més un suplement de 375 euros per cada anualitat. Als treballadors de major categoria rebran un únic pagament de 790 euros, mentre que la resta cobraran 690 euros.

Més notícies
Els treballadors d'Amazon a Martorelles / ACN

Amazon i els representants de Martorelles firmen un preacord

Notícia: Amazon i els representants de Martorelles firmen un preacord
Comparteix
La multinacional planteja més places per al centre del Prat, noves condicions per a Figueres i Saragossa i indemnitzacions
Notícia: Amazon i els representants de Martorelles firmen un preacord - Mobile
Exterior dels Serveis Territorials de Treball a Barcelona, on els representants de la comissió negociadora de la plantilla d'Amazon a Martorelles es reuneixen amb l'empresa per abordar les condicions del trasllat del personal de la planta / ACN

Amazon es compromet a presentar una proposta alternativa per Martorelles

Notícia: Amazon es compromet a presentar una proposta alternativa per Martorelles
Comparteix
A petició del departament d'Empresa i Treball -mediador de la negociació- el comitè ha de presentar propostes que estarien disposats a acceptar
Notícia: Amazon es compromet a presentar una proposta alternativa per Martorelles - Mobile
Imatge de l'assemblea de treballadors d'Amazon celebrada aquest dissabte a Martorelles / Miquel Vera (ACN)

Martorelles retreu la “mala fe negociadora” d’Amazon pel maldestre trasllat

Notícia: Martorelles retreu la “mala fe negociadora” d’Amazon pel maldestre trasllat
Comparteix
Els treballadors de la planta en procés de tancament critiquen les maldestres formes de la direcció i titllen les seves escasses ofertes de "presa de pèl"
Notícia: Martorelles retreu la “mala fe negociadora” d’Amazon pel maldestre trasllat - Mobile
Els treballadors d'Amazon a Martorelles / ACN

Els treballadors de Martorelles aniran a la vaga a partir de l’1 de febrer

Notícia: Els treballadors de Martorelles aniran a la vaga a partir de l’1 de febrer
Comparteix
Amazon proposa relocalitzar els treballadors entre Saragossa i Figueres amb unes compensacions inferiors al mínim legal
Notícia: Els treballadors de Martorelles aniran a la vaga a partir de l’1 de febrer - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa