MónEconomia
Musk ataca els teletreballadors: “És moralment incorrecte”

Elon Musk ha carregat contra el teletreball, considerant-lo “moralment incorrecte”. El CEO de Twitter i Tesla ha condemnat en una entrevista amb la NBC la reclamació dels treballadors de fer jornades telemàtiques -un conflicte central a ambdues empreses, en què Musk va forçar el retorn a oficines poc després del retorn dels confinaments-. El milmilionari ha titllat de privilegiats els seus treballadors, en comparació principalment amb els empleats del sector secundari. “És una mica com la cita falsa de Maria Antonieta: Que mengin pastís”, ha apuntat la segona persona més rica del planeta, tot assegurant que “altres treballadors no ho poden gaudir”.

“Estic convençut que la gent és molt més productiva quan treballa en persona”, assegura Musk, en contra del que afirmen diversos estudis de grans empreses i institucions tecnològiques. Sense anar més lluny, el 87% dels treballadors de Microsoft percebien el 2022 una millora en la seva productivitat quan podien treballar des de casa -mentre que només un 12% dels seus supervisors, val a dir, hi confiaven-. Tot i això, “si vols treballar a una de les meves empreses, vens a l’oficina cada dia”, ha reiterat el magnat.

Teletreball immoral

Qüestionat per la seva posició, Musk ha declarat que la prohibició del teletreball a Tesla, Twitter i Space X “no és només una qüestió productiva, també és moral”. “Tu teletreballaras des de casa mentre qui fa el teu cotxe, o el teu menjar, no pot fer-ho? Això no està bé”, opina el milmilionari, tot reclamant als treballadors que deixin estar “aquesta merda del teletreball”. “Les classes d’ordinador portàtil viuen a La La Land, però la gent que fa totes les seves coses ha d’anar als seus llocs de feina”, critica.

Renuncies a Twitter

Tot i la seva excessiva disciplina pel que fa a la presencialitat a la feina, Musk ha hagut de retirar algunes de les seves polítiques contra el teletreball més dures. Sense anar més lluny, després de la prohibició completa de la no presencialitat a Twitter -una de les seves primeres mesures com a CEO- una munió de treballadors van presentar la seva dimissió per abandonar el seu “dur ambient d’oficina”. En comptes d’abandonar-lo completament, la marxa de peces clau de l’estructura de la xarxa social va deixar el teletreball sobre la teulada dels supervisors. “Tot el que cal és que un manager prengui la responsabilitat per assegurar que el treballador manté una contribució excel·lent” tot i no assistir a l’oficina, va escriure en un correu a tota la plantilla el passat novembre.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un edifici de Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
Tres ciutats catalanes al top 10 amb més demandants de lloguer
Notícia: Tres ciutats catalanes al top 10 amb més demandants de lloguer
Comparteix
Catalunya compta amb 5 ciutats entre les 40 més demandades de l'estat per viure-hi de lloguer
Una oficina del servei d'ocupació espanyol / EP
Els acomiadaments per ERO a Catalunya es disparen un 80% fins a l’abril
Notícia: Els acomiadaments per ERO a Catalunya es disparen un 80% fins a l’abril
Comparteix
Fins a 2.353 treballadors han perdut la seva feina en processos que han anat de Grifols a Wallbox
El conseller d'Empresa i Treball Roger Torrent durant la presentació de la nova oficina de la Vall de l'Hidrogen / ACN
El Port de Tarragona acollirà la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya
Notícia: El Port de Tarragona acollirà la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya
Comparteix
L'organisme donarà suport a iniciatives relacionades amb l'impuls de la transició energètica al país
Imatge d'arxiu de Mercabarna, un dels punts neuràlgics del mercat exterior de l'alimentació catalana / Mercabarna
El 56% de les empreses alimentàries catalanes preveuen exportar més el 2023
Notícia: El 56% de les empreses alimentàries catalanes preveuen exportar més el 2023
Comparteix
Un 60% de les companyies a Catalunya espera que pugi el valor de les vendes a l'estranger, segons un estudi de Prodeca

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Goma de mascar a maig 17, 2023 | 18:15
    Goma de mascar maig 17, 2023 | 18:15
    És un amo de l'antiga escola, li agrada controlar i vigilar personalment els seus manats. N'hi ha que malgrat que facin veure que els hi agrada la "tecnologia" no canviaran mai.
  2. Icona del comentari de: Fat boy a maig 17, 2023 | 22:13
    Fat boy maig 17, 2023 | 22:13
    Les lliçons morals que se les fiqui per la ullera
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 18, 2023 | 20:33
    Anònim maig 18, 2023 | 20:33
    Pero ell vol fer el que vulgui, que treballi ell per una merda jefe com ell mateix, a veure si va tant content a treballar...
  4. Icona del comentari de: Realista a maig 19, 2023 | 00:17
    Realista maig 19, 2023 | 00:17
    Intento entendre una mica el seu raonament, veient el meu cas personal, no tant per la productivitat, com si per les possibles diferencies entre companys. A la feina som 8 treballant a una oficina oberta de cara al pùblic, 2 no poden teletreballar mai degut a que una està sempre a recepció atenent i rebent als clients i l'altre a la màquina de l'escaner digitalitzant documents, en canvi els altres 6 si que podem per que treballem des d'un ordinador. No se si immoral, però com a mínim sembla injust i només per solidaritat amb aquests 2 companys, en el meu cas, no hem sembla bé teletreballar i jo vaig cada dia a la feina, en contra dels altres 5 companys que no fallen mai al teletreball, ni que un de la resta de companys estigui de baixa o de vacances.
  5. Icona del comentari de: Toni a maig 20, 2023 | 10:56
    Toni maig 20, 2023 | 10:56
    No sé si és encertat el que ell manifesta però les empreses són seves i pot fer el que vulgui. Si no hi estàs d'acord no treballis per ell, així de senzill.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa