MónEconomia
Ford acomiadarà més d’un miler de treballadors a l’Estat
  • CA

Ford acomiadarà a 1.100 treballadors de la fàbrica d’Almussafes, a València. Aquest ERO que planteja la companyia es tradueix en la sortida d’aproximadament el 20% de la plantilla de la fàbrica, que és la única que té la companyia automobilística a l’estat espanyol. D’aquesta manera, la direcció de Ford España ha informat aquest divendres als sindicats que l’Expedient de Regulació d’Ocupació i amb aquesta nova informació comencen les negociacions de la comissió, que ja ha iniciat el període de consultes per a aplicar l’ERO. Actualment, la multinacional automobilística compte amb un total de 6.000 treballadors a Almussafes.

Ford està fent una clara aposta per l’electrificació dels seus vehicles, el que es tradueix en una reducció de la seva massa productiva, ja que per fer cotxes elèctrics no es necessiten plantilles tant grans com amb cotxes de gasolina o dièsel. Seguint aquesta línia, la companyia ja va anunciar que a patir de l’abril d’aquest 2023 està previst el cessament de la fabricació dels models S-Max i Galaxy perquè la multinacional està accelerant la seva estratègia cap a l’electrificació total dels cotxes de passatgers el 2030 i de tot el seu portfolio el 2035. Així, la factoria d’Almussafes es quedarà amb la producció sol del Kuga, el de major pes actualment, fins a la fabricació dels nous elèctrics.

El trasllat no plantejava salvar llocs de treball

La fàbrica d’Almussafes va ser la triada per a produir la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir del 2025, una decisió que va assegurar la càrrega de treball en els pròxims anys. Encara que l’adjudicació dels nous vehicles elèctrics va suposar garantir el futur de la fàbrica, la direcció de l’empresa va avançar que la transformació de la producció suposaria redimensionar la plantilla perquè la fabricació de vehicles elèctrics requereix de menys mà d’obra. Així doncs, mesos després que la fàbrica s’hagi convertit en el principal focus de l’electrificació de la companyia, arriben les reduccions de plantilla, tal com ja havia avisat Ford.

Més notícies
El cofundador i CEO de Wallbox, Enric Asunción / EP
Wallbox i el sindicat acorden reduir els acomiadaments a 96 treballadors
Notícia: Wallbox i el sindicat acorden reduir els acomiadaments a 96 treballadors
Comparteix
L'acord estipula que només es farà fora al 9,5% de la plantilla davant de l'15% que s'havia plantejat inicialment
La seu de Meta a Dublin / EP
Meta recula i prepara un segon acomiadament massiu
Notícia: Meta recula i prepara un segon acomiadament massiu
Comparteix
La matriu de Facebook i Instagram es desfarà de bona part de la seva massa salarial en responsabilitats administratives, segons el Washington Post
El exCEO de Grífols, Víctor Grífols Deu / ACN
Grifols anuncia l’acomiadament d’un centenar de persones a l’estat espanyol
Notícia: Grifols anuncia l’acomiadament d’un centenar de persones a l’estat espanyol
Comparteix
L'ERO de la companyia afecta al 8% de la plantilla, el que equival a 2.300 treballadors
Interior de 'Yellow Park', la nova seu central de Glovo al 22@ de Barcelona / ACN
Glovo anuncia l’acomiadament de 250 treballadors, la majoria a Barcelona
Notícia: Glovo anuncia l’acomiadament de 250 treballadors, la majoria a Barcelona
Comparteix
La companyia encara no ha donat detalls de les sortides, però assegura que afectarà al 6,5% de la plantilla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa