MónEconomia
CCOO acusa Bosch d’incomplir el pacte de reindustrialització de Castellet

Comissions Obreres acusa la companyia Robert Bosch d'”incompliments del pacte de reindustrialització” assolit amb la representació sindical de la planta de Castellet. Des del sindicat lamenten que la firma industrial ha deixat “completament desprotegits els seus treballadors” amb la seva “desvinculació unilateral” que oferia una sèrie de garanties als 300 empleats afectats pel tancament de la fàbrica de l’alemanya.

L’acord per confirmar l’ERO que va acompanyar el tancament de la factoria a Castellet contemplava la garantia d’una reindustrialització efectiva mitjançant l’atracció d’un nou inversor. L’empresa que aterrés hauria d’oferir, a més, la continuïtat de l’ocupació durant al menys tres anys amb salaris un 20% per sobre del conveni de referència, tot plegat amb contractació preferent per als antics treballadors de la Bosch. El pacte es va concretar fruit de les negociacions d’una mesa tripartida entre treballadors, empresa i administracions competents –els municipis propers a la fàbrica i la Generalitat de Catalunya–.

GCR serà l'encarregada de reindustrialitzar Robert Bosch a Castellet / ACN
GCR serà l’encarregada de reindustrialitzar Robert Bosch a Castellet / ACN

GCR es fa enrere, Bosch no proposa

L’empresa que es farà càrrec de la reindustrialització, GCR, assegura, després d’aquest pacte, que “no ha signat cap clàusula” amb Bosch que solidifiqui les garanties laborals pactades a la mesa de negociació per a l’ERO. Segons critiquen els representants dels treballadors, Robert Bosch estava “obligada” a incorporar les clàusules a qualsevol entesa amb un tercer per garantir el compliment de l’Expedient de Regulació.

Totes les opcions jurídiques

Comissions assegura que “persistirà” en l’aplicació del pacte de reindustrialització, en tant que la “traumàtica situació” que va suposar el tancament de la fàbrica només es va aconseguir “atenuar” amb les garanties pactades amb Bosch. D’aquesta manera, el sindicat “explorarà totes les opcions” de la mà dels seus serveis jurídics per garantir el compliment d’unes clàusules de garanties que “afecten no només els sindicats, sinó també a la Generalitat i als municipis afectats”, que també van signar l’acord referent a la resolució de l’ERO amb la firma alemanya.

Més notícies
Oficines de l'empresa Fluidra / ACN
Els mercats confien en Fluidra i esperen una revalorització de l’acció
Notícia: Els mercats confien en Fluidra i esperen una revalorització de l’acció
Comparteix
La firma d'Eloi Planas rep bones notícies dels grans analistes internacionals i apunta als 18,4 euros per títol després d'un bon inici de 2023
Un vaixell descarregant al port de Barcelona / EP
Els preus de les exportacions industrials cauen dos anys després
Notícia: Els preus de les exportacions industrials cauen dos anys després
Comparteix
El preu de l'energia, que es va elevar més d'1,5 punts en la seva taxa interanual, fins al -37,4%
Fruites i hortalisses a un supermercat català / ACN
La benzina i els aliments desplomen la inflació fins al 3,2%
Notícia: La benzina i els aliments desplomen la inflació fins al 3,2%
Comparteix
L'indicador avançat del mes de maig retorna l'índex de preus al camí de la moderació i confirma els efectes de base a la pujada de l'abril
Imatge de la Torre Glòries de Barcelona, des d'on s'ha inaugurat el 'hub' d'AstraZeneca / EP
CBRE
(Foto de ARCHIVO)
17/4/2019
La coixera del govern fa perillar l’ecosistema d’start-ups de Barcelona
Notícia: La coixera del govern fa perillar l’ecosistema d’start-ups de Barcelona
Comparteix
Experts nacionals i internacionals avisen de les mancances de l'administració envers el creixement tecnològic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa