Tot Economia
CCOO carrega contra Foment: “Defensen els interessos d’una elit reduïda”

Comissions Obreres (CCOO) ha acusat aquest dimecres a la patronal Foment del Treball d’emprendre una “campanya fiscal” per exigir una rebaixa de la pressió impositiva a Catalunya. Segons ha afirmat el sindicat, l’aprovació dels pressupostos per l’any 2023 “ha suposat un esforç pels agents socioeconòmics i els partits polítics” i per tant, han afegit que “no deixa de sorprendre” la campanya de la patronal per exigir una rebaixa de la pressió fiscal. A més, tal com ha explicat en el mateix comunicat, “la coincidència d’aquesta campanya amb la introducció d’un impost a la banca i a les elèctriques pels seus beneficis extraordinaris, trasllada la sospita, que els interessos que defensa Foment del Treball, no son els de l’economia o de la societat catalana, sinó els d’una elit reduïda”.

Segons les dades exposades per CCOO, mentre els aliments augmentaven de preu un 15% el 2022, i els salaris negociats a l’Estat un 2,78%, els beneficis de les empreses van créixer un 42% en els primers nou mesos de 2022. És per això que l’organització aposta per incrementar la pressió fiscal a les empreses i fer que les administracions tinguin més marge per aplicar polítiques socials i redistributives. Aquesta conclusió es contraposa amb les demandes de Foment del Treball, ja que asseguren que cal protegir el teixit empresarial i abaixar la pressió per evitar el col·lpase. A més, el mateix sindicat ha assegurat que l’increment de la recaptació a l’Estat, que de l’any 2020 a l’any 2021, va ser de menys d’un punt (37,5 a 38,4%), es deu al bon comportament de l’economia, amb un benefici de les empreses que va ser de 58.000 milions d’euros a escala estatal.

Comissions Obreres ha criticat els resultats que han presentat les entitats bancàries i ha assegurat que han augmentat els seus beneficis. Així doncs, CCOO ha explicat que hi ha una certa incongruència amb l’opinió ja expressada de Foment i els seus actes. En aquest sentit, han recordat que hi ha un evident consens social sobre la desproporció dels beneficis de les entitats bancàries (20.850 milions, amb un creixement interanual del 28%) i de les companyies energètiques (9.572 milions els primers nou mesos de 2022, amb un augment del 52%). Tot i això, tal com ha continuat el sindicat, “la patronal sembla obviar la seva funció social per reivindicar exclusivament el seu suposat dret a l’acumulació sense límits”.

Catalunya ja és atractiva segons el sindicat

Comissions obreres també ha reivindicat el bon paper que està fent Catalunya de cara el món. Per tant, el sindicat ha remarcat que “l’increment de les exportacions, de gener a novembre, del 17%, i d’importacions de bens del 24,9%, o el rècord en inversió estrangera assolit recentment, no semblen confirmar ni la suposada falta d’atractiu de Catalunya com a destinació de projectes empresarials, ni tampoc el llastre fiscal que escenifica la patronal Foment”.

El sindicat ha acabat el seu comunicat descrivint la situació dels treballadors catalans durant el 2021, quan gairebé un 26% es trobava en risc de pobresa o exclusió social. D’aquesta manera, Comissions Obreres ha recordat que les empreses no semblaven patir d’una situació comparable pel que fa l’emergència en l’accés a recursos o la contracció de la seva renda disponible. És per això, que el sindicat ha assegurat que no només s’ha d’exigir a les empreses complir amb les seves obligacions fiscals sinó que també cal fer èmfasi en la necessitat de pagar uns salaris que donin estabilitat als seus treballadors.

Més notícies
Imatge de l'exconseller de Justícia dle Govern, Carles Mundó / David Zorrakino - Europa Press

Foment fitxa l’exconseller Carles Mundó com a assessor de Sánchez Llibre

Notícia: Foment fitxa l’exconseller Carles Mundó com a assessor de Sánchez Llibre
Comparteix
Mundó s'incorpora Foment com a nou conseller de Josep Sánchez Llibre, un càrrec que no té retribució econòmica
Notícia: Foment fitxa l’exconseller Carles Mundó com a assessor de Sánchez Llibre - Mobile
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / EP

Foment acusa Díaz de “demonitzar els empresaris”

Notícia: Foment acusa Díaz de “demonitzar els empresaris”
Comparteix
La patronal catalana nega que els negocis s'estiguin "forrant" amb la inflació i retreu el "populisme" de la ministra de Treball
Notícia: Foment acusa Díaz de “demonitzar els empresaris” - Mobile
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre / David Oller - Europa press

Foment rebutja l’excusa electoral i exigeix “centrar-se en els reptes”

Notícia: Foment rebutja l’excusa electoral i exigeix “centrar-se en els reptes”
Comparteix
Sánchez Llibre reclama a les administracions a tots els nivells enfrontar les mesures necessàries "per a la bona marxa de l'economia" tot i les cites amb les urnes
Notícia: Foment rebutja l’excusa electoral i exigeix “centrar-se en els reptes” - Mobile
Acte de la firma d'entreda de Google Espanya a Foment del Treball / Foment del Treball

Google Espanya s’incorpora com a soci de Foment

Notícia: Google Espanya s’incorpora com a soci de Foment
Comparteix
Foment assegura que amb la nova incorporació, tant Google Espanya com la mateixa patronal es beneficiaran de l'acord
Notícia: Google Espanya s’incorpora com a soci de Foment - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a febrer 08, 2023 | 15:58
    Observador febrer 08, 2023 | 15:58
    Caram!. Quin descobriment; sereu candidats al Nobel.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a febrer 09, 2023 | 00:33
    Tripartit no, gràcies febrer 09, 2023 | 00:33
    Ho fan per dissimular. CCOO i UGT són titelles de les grans corporacions i els monopolis, són sindicats grocs i per postres espanyolistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa