MónEconomia
La producció industrial a Catalunya augmenta un 2,4%, el doble que l’estat
  • CA

Catalunya va començar el 2023 augmentant la seva producció industrial. Segons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la industrial de país va augmentar la seva producció en un 2,4% durant el primer mes de l’any, el que suposa un augment del doble que a l’Estat, que ho va fer en un 1,2%. Amb l’avanç de gener, la producció industrial retorna a taxes interanuals positives després que els dos últims mesos de 2022 mostressin caigudes de l’1,4% al novembre i del 3,1% al desembre a escala estatal.

Si ens ho mirem per sectors -dades que no estan territorialitzades- el que més va augmentar va ser la producció de la indústria de béns de consum durador en registrar al gener un repunt interanual de l’11,8%. Per darrere hi trobem els béns d’equip (+8,6%) i els béns de consum no durador (+3,2%). Per contra, la producció va baixar en la indústria de l’energia en un 3,4% i en els béns intermedis, on va disminuir un 2,5% amb relació al mateix mes de 2022.

Per branques d’activitat, les que més van incrementar la seva producció en taxa interanual van ser la fabricació de material i equip elèctric (+25,7%) i la fabricació de productes farmacèutics (+19,7%). Entre els descensos, els més acusats els van registrar la indústria de la fusta i el suro (-25,4%), altres indústries extractives (-12%), indústries extractives (-11,3%) i indústria química (-10,6%).

Tot i aquest augment de l’1,2%, si es corregeixen els efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va baixar un 0,4% al gener en comparació amb el mateix mes de 2022, taxa 1,1 punts inferior a la de desembre. En termes mensuals la producció industrial es va contreure un 0,9%, el seu major descens mensual des del mes de juliol passat, quan va caure un 1,1%.

S ens ho mirem per territoris, la producció industrial va augmentar en 11 comunitats autònomes i va caure en les altres sis. Els majors increments es van produir a Extremadura (24,0%), la Comunitat de Madrid (10,1%) i Castella i Lleó (6,8%). Mentre que els majors descensos es van donar a Múrcia (−13,5%), Astúries (−12,6%) i Andalusia (−11,1%), provocant que la mitjana estatal baixes fins a l’1,2%.

Més notícies
Preu gasolina disparat David Zorrakino / Europa Press
El petroli català es resigna davant les refineries: “És complicat competir”
Notícia: El petroli català es resigna davant les refineries: “És complicat competir”
Comparteix
L'estructura del mercat dels hidrocarburs a l'Estat dificulta l'activitat de petites comercialitzadores a favor de Cepsa o Repsol
Imatge de les noves oficines de Sanofi a Barcelona / ACN
Sanofi inaugura la nova seu a Barcelona amb 800 empleats
Notícia: Sanofi inaugura la nova seu a Barcelona amb 800 empleats
Comparteix
La meitat dels 800 treballadors s'ubiquen dins el 'hub' digital global que lidera la innovació i transformació en l'àmbit internacional
Emmanuel Macron i Pedro Sánchez durant l'última cimera hispanofrancesa celebrada a Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
Macron guanya Sánchez en la cursa contra la inflació alimentària
Notícia: Macron guanya Sánchez en la cursa contra la inflació alimentària
Comparteix
França ha arribat a un acord amb les grans distribuïdores del país per crear una cistella de productes contra la inflació
Imatge de la façana de la seu de la Cambra de Barcelona / Europa Press
Tusquets reclama a la Generalitat que canviï el sistema de vot a la Cambra
Notícia: Tusquets reclama a la Generalitat que canviï el sistema de vot a la Cambra
Comparteix
Tusquets ha reclamat que no es cometin els mateixos errors de fa quatre anys que va portar a "vulnerar els drets fonamentals"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa