MónEconomia
La dotació de les polítiques industrials creixerà un 75% als pressupostos
  • CA

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat un augment del 75% de la dotació pressupostària de polítiques industrials als pròxims comptes. Segons ha apuntat després d’una reunió amb les patronals Foment del Treball, Pimec i AMEC, la partida s’elevaria fins als 220 milions d’euros. “Necessitem pressupostos, la indústria no pot esperar“, assegura Torrent.

El departament assegura que els seus recursos també augmentaran substancialment als comptes del 2023, fins als 1.472 milions d’euros, un 17,5% més que un any abans. A banda del pressupost d’Empresa i Treball, Torrent ha comunicat als actors empresarials que l’executiu català encetarà dues noves línies d’ajuts destinades a projectes industrials amb els romanents de l’exercici anterior. Una d’elles, dedicada al suport de projectes de reindustrialització, compta per ara amb una dotació de set milions d’euros, que s’elevaria als 27 milions amb una aprovació dels comptes.

En una segona iniciativa de suport, el Departament crearà una línia dedicada a noves plantes industrials o la millora dels processos d’empreses ja existents, amb un volum d’inversió d’entre 250.000 i 3.000.000 d’euros. La inversió pública es podria elevar fins al 20% dels recursos totals –és a dir, fins a 500.000 euros–, en una iniciativa que comptarà amb un pressupost total d’uns 10 milions.

Amb Nissan al cap

Davant l’apropament de l’acord per la reindustrialització de la planta de Nissan a la Zona Franca, Torrent ha afirmat que “estem arribant al final del procés”. L’operador logístic Goodman, que acompanyaria el hub de mobilitat elèctrica als terrenys, espera rebre pròximament l’adjudicació necessària. “Tindrem temps per parlar-ne en els pròxims dies”, defensa.

Conflictes laborals

Davant la pròxima reunió entre la plantilla de la planta d’Amazon a Martorelles i la direcció de l’empresa pel trasllat de l’activitat a Saragossa, Torrent ha reclamat “ser cautelosos i deixar treballar la negociació”. Si bé durant les primeres jornades les posicions de treball i empresa semblaven properes, després de l’assemblea del passat dissabte es va confirmar que anirien a la vaga davant unes mesures “ridícules”. “No voldria especular amb un procés que és complex”, ha conclòs Torrent.

Més notícies
Interior de 'Yellow Park', la nova seu central de Glovo al 22@ de Barcelona / ACN
Glovo anuncia l’acomiadament de 250 treballadors, la majoria a Barcelona
Notícia: Glovo anuncia l’acomiadament de 250 treballadors, la majoria a Barcelona
Comparteix
La companyia encara no ha donat detalls de les sortides, però assegura que afectarà al 6,5% de la plantilla
Imatge d'arxiu d'una persona amb un telèfon mòbil / Pexels
Movistar tanca el 2022 amb 339 municipis de Catalunya amb cobertura 5G
Notícia: Movistar tanca el 2022 amb 339 municipis de Catalunya amb cobertura 5G
Comparteix
Barcelona té 144 municipis amb cobertura 5G, Girona en té 77, Lleida 53 i Tarragona 65
Una de les seus de Microsoft a Europa / EP
L’aposta per la IA de Microsoft crearà 100 llocs de treball a Barcelona
Notícia: L’aposta per la IA de Microsoft crearà 100 llocs de treball a Barcelona
Comparteix
La filial a l'Estat de la multinacional tecnològica anuncia una important ampliació de plantilla al seu hub català després de les inversions en ChatGPT
Imatge dels confundadors de Kintai / Nuclio
Kintai, la nova manera de les pimes per accedir al crèdit
Notícia: Kintai, la nova manera de les pimes per accedir al crèdit
Comparteix
Kintai ha tancat recentment una ronda de finançament de 2,5 milions d'euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa