MónEconomia
La inversió estrangera a Catalunya creix un 25,6% amb 3.883 milions

Catalunya va atraure 3.883 milions d’euros en inversions estrangeres durant el 2022, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Es tracta d’un 25,6% més respecte del 2021, quan les aportacions de capital estranger van ser de 3.091 milions d’euros, i la quarta xifra més elevada de la sèrie històrica. D’aquesta manera, el país es converteix en el tercer territori de l’estat espanyol que més inversions va captar. I és que, durant el 2022, poc més d’un de cada deu euros que es van invertir a l’Estat van anar a parar a Catalunya. Pel que fa a l’últim trimestre del 2022, Catalunya va atraure 1.149,8 milions d’euros d’inversió, un 26,3% més que el mateix període del 2021 (909,9 milions d’euros).

Les dades del ministeri posicionen Catalunya en un molt bon lloc. Cal tenir en compte, però, que l’estadística del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme computa als territoris on les empreses tenen la seu social, independentment d’on es materialitzi després la inversió feta per la companyia. Això explicaria, entre altres motius, que les xifres que presenta el Govern no siguin les mateixes. En concret, a principis de març el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, xifrava en 6.400 milions d’euros les inversions estrangeres durant el 2022 a Catalunya, 2.517 milions d’euros més que la xifra publicada aquest dimarts pel govern espanyol.

Per sectors, les xifres del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme destaquen les activitats cinematogràfiques (624,4 milions), els segments de programació i consultoria informàtica (519,4 milions), l’emmagatzematge i activitats vinculades al transport (189,4 milions), la construcció d’edificis (188,2 milions) i la fabricació de productes farmacèutics (113,8 milions), entre altres.

Les inversions a Catalunya creixen més que a l’Estat

Pel que fa al conjunt de l’Estat, la inversió estrangera ha augmentat un 13,9% interanual durant el 2022, fins a 34.178 milions d’euros. Per països, destaquen els Estats Units, que van concentrar un 27,7% de la inversió total, seguits del Regne Unit (17,8%) i Alemanya (14%). La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha remarcat que les xifres arriben en un context global “molt complex”, marcat per la guerra a Ucraïna, que ha desencadenat una crisi energètica i nivells d’inflació “sense precedents”.

Més notícies
El CEO de Factorial, Jordi Romero, a la seva ponència al 4YFN / EP
L’unicorn barceloní Factorial revela els secrets de les megainversions
Notícia: L’unicorn barceloní Factorial revela els secrets de les megainversions
Comparteix
El CEO de la companyia de gestió del talent Jordi Romero analitza en el marc del MWC la salut de l'ecosistema emprenedor i el seu accés a capital en un context macro inestable
Imatge d'arxiu de l'Eixample de Barcelona / Europa Press
Catalunya va captar 6.400 milions d’euros d’inversió estrangera el 2022
Notícia: Catalunya va captar 6.400 milions d’euros d’inversió estrangera el 2022
Comparteix
Durant el 2022 es van anunciar 229 projectes d’inversió que suposaran la creació de fins a 19.500 llocs de treball
Vista aèria de Barcelona / ACN
Catalunya es consolida com a la millor regió europea en captació d’inversió
Notícia: Catalunya es consolida com a la millor regió europea en captació d’inversió
Comparteix
El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees
El CEO de Cellnex, Tobías Martínez / EP
Cellnex consolida les inversions i perd 297 milions d’euros, un 18% menys
Notícia: Cellnex consolida les inversions i perd 297 milions d’euros, un 18% menys
Comparteix
La multinacional catalana limita el balanç negatiu després de més de 363 milions en vermell l'any 2021 i consolida les adquisicions al Regne Unit i Centreeuropa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa