MónEconomia
UBS canvia el seu conseller delegat per pilotar la fusió amb Credit Suisse

El consell d’administració d’UBS ha designat a Sergio P. Ermotti, qui ja va ser màxim executiu del banc entre 2011 i 2020, com a conseller delegat de l’entitat i president del consell executiu a partir del pròxim 5 d’abril del 2023, per afrontar de la millor manera possible “els nous desafiaments i prioritats” que enfronta la companyia. Aquesta decisió s’ha pres després que el banc anunciés l’adquisició de Credit Suisse. D’aquesta manera, Ermotti substituirà a Ralph Hamers, qui el va succeir en el càrrec el setembre del 2020 i que ha acordat renunciar “per a servir els interessos de la nova combinació, el sector financer suís i el país”.

Ermotti va ser el conseller delegat d’UBS durant nou anys i va reposicionar l’entitat després dels reptes que van sorgir de la Crisi Financera Global fent -entre altres mesures- una reducció del pes del banc d’inversió. “L’adquisició (de Credit Suisse) donarà suport a l’estratègia existent d’UBS, ens imposa noves prioritats”, ha justificat el president d’UBS, Colm Kelleher. A més, ha afegit que “amb la seva experiència única, estic molt segur que Sergio aconseguirà la integració reeixida que és tan essencial tant per als clients, empleats i inversors dels bancs com per a Suïssa”.

Tot i el canvi, l’actual conseller delegat, Hamers romandrà en UBS i treballarà al costat d’Ermotti com a assessor durant un període de transició per garantir el tancament de la transacció. I és que segons ell mateix ha assegurat la integració de Credit suisse “és la tasca més important d’UBS”. A part, Hamers ha afegit que està d’acord amb aquesta decisió i “confia que Sergio guiarà amb èxit al banc a través d’aquesta pròxima fase”.

Un moment molt important pel banc

En l’actualitat, Ermotti és president de Swiss Re i, per a facilitar una transició ordenada en la reasseguradora suïssa, es presentarà a la reelecció en la seva junta general del 12 d’abril de 2023 amb la intenció de deixar el càrrec després d’un breu període de traspàs de poders. “Em sento honrat que em demanin que dirigeixi aquest banc en un moment tan important per a totes les seves parts interessades i per a Suïssa”, ha dit Ermotti després de la seva designació. “La tasca que tenim entre mans és urgent i desafiadora”, ha afegit.

Més notícies
UBS, Credit Suisse i la celeritat resolutòria
Notícia: UBS, Credit Suisse i la celeritat resolutòria
Comparteix
"Les autoritats suïsses han volgut dur a terme una actuació ràpida per tal de minimitzar la incertesa i evitar una pròrroga de l’efecte contagi als mercats"
Imatge de recurs d'unes pantalles a la borsa de Barcelona / ACN
Credit Suisse es desploma un 60% en borsa després de la compra d’UBS
Notícia: Credit Suisse es desploma un 60% en borsa després de la compra d’UBS
Comparteix
Els títols de Credit Suisse cauen un 59,78%, fins als 0,75 francs suïssos per acció
Credit Suisse cau per sota de l'esperat abans de la seva esperada reestructuració / EP
El govern suís dona suport a la compra de Credit Suisse per part d’UBS
Notícia: El govern suís dona suport a la compra de Credit Suisse per part d’UBS
Comparteix
Suïssa ja va garantir el dijous 100.000 milions de francs suïssos per a la liquiditat del banc
La seu de Credit Suisse a Madrid / EP
El banc suís UBS compra Credit Suisse per 3.000 milions de dòlars
Notícia: El banc suís UBS compra Credit Suisse per 3.000 milions de dòlars
Comparteix
Segons el 'Finantial Times' han fet una oferta de fins a 1.000 milions de dòlars (930 milions d'euros)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa