MónEconomia
Musk assegura que té el permís per provar en humans el seu xip cerebral
  • CA

Neuralink, la companyia d’implants cerebrals fundada i dirigida per Elon Musk, ha assegurat que té llum verda de la Foods and Drugs Administration (FDA, el regulador farmacèutic nord-americà) per tirar endavant assajos clínics amb humans per a la seva solució. La companyia ha anunciat a les seves xarxes socials que l’administració hauria resolt els seus dubtes respecte de la viabilitat dels xips de Musk i els perills dels possibles tests sobre persones. Tant és així, de fet, que el regulador hauria rebutjat una primera demanda per efectuar proves humanes fa poc més d’un any, a principis del 2022. Val a dir que la FDA no ha respost a qüestions plantejades per diversos mitjans, entre ells l’agència Reuters, sobre aquesta decisió.

Segon intent

Segons assegura tant Musk com els representants de la seva empresa, els implants cerebrals que esperen posar al mercat després de les proves podrien curar condicions des de la depressió fins a l’esquizofrènia o l’autisme. L’excèntric magnat es va mostrar disposat, el passat 2022, a posar als seus propis fills un dels dispositius per demostrar la seva eficàcia. Sobre aquesta premissa, el milmilionari fa més de tres anys que prediu un permís imminent per als assajos clínics de la seva solució, si bé no hauria arribat fins aquest mateix divendres.

Polèmiques acumulades

El projecte de Neuralink fa anys que està plagat de possibles irregularitats, amb diverses investigacions a les seves esquenes. El departament de transport dels Estats Units va anunciar el passat mes de febrer una investigació per un possible moviment il·legal de patògens perillosos. Per altra banda, el passat mes de desembre la mateixa agència Reuters va publicar denúncies per part de treballadors de la companyia per potencials violacions dels drets dels animals, amb experiments “apressats” que haurien causat “patiment innecessari” als subjectes de proves. En aquest sentit, aquest mateix mes de maig dos congressistes demòcrates van reclamar al departament d’Agricultura que investigués les condicions de la recerca amb animals de la companyia.

Més notícies
El president dels Estats Units, Joe Biden / Europa Press - Saquan Stimpson
Biden accelera les negociacions pel sostre de deute i allunya la crisi
Notícia: Biden accelera les negociacions pel sostre de deute i allunya la crisi
Comparteix
El Congrés i la Casa Blanca apropen posicions en un conflicte que amenaçava amb impagaments estructurals per part de l'administració nord-americana a partir del juny
Credit Suisse cau per sota de l'esperat abans de la seva esperada reestructuració / EP
Brussel·les aprova definitivament la compra de Credit Suisse per part d’UBS
Notícia: Brussel·les aprova definitivament la compra de Credit Suisse per part d’UBS
Comparteix
La Comissió Europea dona el vistiplau final a l'operació després de constatar l'absència de "qualsevol amenaça potencial per la competència"
Imatge d'arxiu de la terminal 2 de l'aeroport del Prat amb un avió enlairant-se / AENA
DHL invertirà 80 milions per crear el seu hub internacional a Barcelona
Notícia: DHL invertirà 80 milions per crear el seu hub internacional a Barcelona
Comparteix
L'edifici tindrà una superfície d'uns 10.000 metres quadrats i dues noves cintes amb capacitat per a classificar 10.000 peces per hora
Imatge d'arxiu d'un edifici en obres / ACN
Cau un 14,6% el nombre d’hipoteques firmades a Catalunya
Notícia: Cau un 14,6% el nombre d’hipoteques firmades a Catalunya
Comparteix
Els bancs van prestar un total de 1.050,4 milions d'euros per a hipoteques al març, un 15,6% menys que fa un any

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 26, 2023 | 21:00
    fat boy maig 26, 2023 | 21:00
    I els fills han dit ei, ei, ei, no tan depressa!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa