MónEconomia
La matriu del Silicon Valley Bank es declara en suspensió de pagaments

Set dies són els que han passat entre la intervenció del Silicon Valley Bank i la declaració oficial de la declaració de suspensió de pagaments que ha efectuat aquest divendres al migdia la matriu del grup. Concretament, el SVB Financial Group ha presentat una petició voluntària per a dur a terme una reorganització sota la protecció del Capítol 11 de la Llei de Fallides per a preservar el valor de l’entitat. Ara bé, hi ha dues empreses del grup que no han entrat en la suspensió de pagaments -SVB Securities i SVB Capital- i que continuen operant de manera normal a mesura que SVB Financial Group continua explorant alternatives estratègiques, és a dir una venda, per a aquests negocis tal com havia anunciat prèviament.

En el mateix comunicat, el SVB Financial Group ha subratllat que ja no està afiliat a Silicon Valley Bank ni al negoci de gestió de patrimoni i banca privada del banc, SVB Private. Alhora, la companyia ha admès que només disposa d’aproximadament 2.200 milions de dòlars de liquiditat, mentre que el deute finançat és d’aproximadament 3.300 milions de dòlars en títols no garantits.

Com ja es va anunciar, el procés de la suspensió de pagaments està sent liderat per un comitè de reestructuració conformat per cinc membres designats per la junta directiva de la companyia financera. A més, aquesta junta està sent ajudada per Centerview Partners per tal de buscar alternatives estratègiques, “que ja està en marxa i ha atret un interès significatiu”. “El procés del Capítol 11 permetrà a SVB Financial Group preservar el valor mentre avalua alternatives estratègiques per als seus preuats negocis i actius, especialment SVB Capital i SVB Securities”, ha assegurat William Kosturos, director de reestructuració de la companyia.

La Fed avalua augmentar les restriccions

Per l’altra costat, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ja ha anunciat que està avaluant imposar regles més estrictes per als bancs mitjans dels EUA amb l’objectiu d’evitar que es repeteixi un altre episodi com semblant al del SVB. Segons va assegurar aquesta mateixa setmana el britànic Financial Times, el banc central nord-americà estaria revisant els requisits de capital i liquiditat que fixa per a les entitats, especialment en el cas d’aquelles amb actius entre 100.000 i 250.000 milions de dòlars. Així mateix, la Fed també avaluarà les proves d’estrès que realitza cada any per a examinar la capacitat dels bancs nord-americans per a fer front a escenaris econòmics i financers adversos.

A més, aquesta mateixa setmana el president dels Estats Units, Joe Biden, ja va defensar la solidesa del sistema bancari del país, però va expressar la necessitat de reforçar la regulació bancària, després de les mesures de relaxació implementades pel seu predecessor, Donald Trump. “Cal tractar que no es repeteixi”, va defensar Biden, comprometent-se a sol·licitar al Congrés i als reguladors bancaris que reforcin la regulació del sector per a fer menys probable que pugui succeir una altra vegada.

Més notícies
Imatge d'arxiu de la Rambla de Barcelona / ACN
L’OCDE millora les previsions de creixement per Espanya fins a l’1,7%
Notícia: L’OCDE millora les previsions de creixement per Espanya fins a l’1,7%
Comparteix
L'OCDE espera que la taxa general de l'IPC es moderi al 4,2% de mitjana durant el 2023
La pujada de preus en l'alimentació continua sent una de les principals acceleradores de la inflació / EP
La inflació a l’eurozona continua a la baixa i se situa en el 8,5%
Notícia: La inflació a l’eurozona continua a la baixa i se situa en el 8,5%
Comparteix
Durant el mes de febrer, els preus a l'estat espanyol incrementen un 6% en termes interanuals, una dècima més que al gener
Imatge de la seu del BCE / Europa Press
Les fallides bancàries forcen una reunió extraordinària del BCE
Notícia: Les fallides bancàries forcen una reunió extraordinària del BCE
Comparteix
L'entitat assegura que la trobada s'utilitzarà només per avaluar la situació en els mercats financers
Imatge d'arxiu d'una retenció a l'AP-7 / ACN
Abertis reclama 3.233 milions a l’Estat pels desdoblaments de l’AP-7
Notícia: Abertis reclama 3.233 milions a l’Estat pels desdoblaments de l’AP-7
Comparteix
L'empresa va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem i espera la resolució aviat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa