MónEconomia
La matriu d’Aliexpress es dividirà en sis grans empreses

El gegant xinès del comerç electrònic Alibaba -grup propietari d’Aliexpress– durà a terme una reorganització de la seva activitat, que es tradueix en la divisió del seu negoci en sis companyies, cadascuna amb flexibilitat per aixecar capital extern i estudiar la possibilitat de sortir a Borsa, segons ha informat la companyia en un comunicat aquest dimarts. La mesura marca la revisió de governança més important en els 24 anys d’història de l’empresa i teòricament haurà d’afavorir a l’aprofitament d’oportunitats de mercat i estimulació del creixement de les companyies, tal com ha anunciat l’empresa matriu. Aquesta decisió arriba un dia després que el fundador de la plataforma Jack Dt. reaparegués a la Xina després d’un any sense donar senyals de vida.

Els sis grups de negoci, segons ha remès en un comunicat Europa Press, seran Intel·ligència en el Núvol; Taobao Tmall Commerce Group; Serveis Locals; Cainiao Logística Intel·ligent; Comerç Digital Global i Entreteniment i mitjans digitals. Així mateix, Alibaba Group continuarà sent una societat de cartera amb Daniel Zhang com a president i conseller delegat, mentre que cadascun dels sis grups comercials serà administrat pel seu propi conseller delegat i junta directiva. “Aquesta transformació permetrà que tots els nostres negocis es tornin més àgils, milloraran la presa de decisions i permetran respostes més ràpides als canvis del mercat”, ha explicat Daniel Zhang en una carta als treballadors, on ha defensat que el mercat “és la millor prova de foc”. A més, cada grup empresarial conservarà la flexibilitat per a captar capital extern i realitzar una oferta pública inicial quan estiguin llestos, amb l’excepció de Taobao Tmall, que continuarà sent propietat d’Alibaba Group.

Sis nous directors generals per a les empreses

Segons ha explicat la multinacional, Daniel Zhang, a més de conseller delegat del hòlding, també s’exercirà com a màxim executiu del negoci d’Intel·ligència en el Núvol, que albergarà totes les activitats de núvol, intel·ligència artificial i negocis com DingTalk. Del seu costat, Taobao Tmall estarà dirigit per Trudy Dai i inclourà activitats comercials a la Xina, com els mercats digitals Taobao i Tmall, la plataforma Taobao Deals, així com Taocaicai, el mercat majorista 1688.com i altres negocis. El Grup de Serveis Locals tindrà a Yu Yongfu com a conseller delegat i assumirà la plataforma de navegació Amap, el servei de lliurament Ele.me i altres negocis, mentre que Wan Lin continuarà com a conseller delegat de Cainiao Smart Logistics.

A més, Jiang Fan serà el primer executiu del Grup de Comerç Digital Global, que abastarà les empreses de comerç internacional Llaçada, AliExpress, Trendyol, Daraz i Alibaba.com, mentre que Fan Luyuan serà el conseller delegat d’Entreteniment i Mitjans Digitals, incloent-hi Youku, Alibaba Pictures i altres empreses.

Més notícies
Imatge d'uns ciutadans amb una bandera de la Xina / Europa Press
El fundador d’AliExpress reapareix a la Xina després d’un any desaparegut
Notícia: El fundador d’AliExpress reapareix a la Xina després d’un any desaparegut
Comparteix
La reaparició de Ma podria suposar la voluntat de la Xina de reimpulsar l'economia del país després de la covid
Els vehicles amb combustió alternativa superen entre tots la gasolina a Catalunya / EP
La Xina colla Europa en el torcebraç pel mercat del cotxe elèctric
Notícia: La Xina colla Europa en el torcebraç pel mercat del cotxe elèctric
Comparteix
La democratització del vehicle elèctric, amb preus reduits i millores tecnològiques, ha arribat abans al gegant asiàtic que a la UE
El líder xinès Xi Jinping a la inauguració del 20è congrés del Partit Comunista de la Xina / EP
“Lliure mercat, però que ningú es passi”: la Xina torna a mirar endins
Notícia: “Lliure mercat, però que ningú es passi”: la Xina torna a mirar endins
Comparteix
El darrer congrés del Partit Comunista refrenda Xi Jinping com a líder més enllà de les limitacions internes i configura un nou escenari de relacions econòmiques amb la resta del món
El CEO de Seat i Cupra i president d'Anfac, Wayne Griffiths / ACN
Seat fabricarà el nou Cupra a la Xina
Notícia: Seat fabricarà el nou Cupra a la Xina
Comparteix
El nou cotxe de la companyia amb seu a Martorell entrarà en el mercat europeu el 2024

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa