Tot Economia
La matriu d’Aliexpress es dividirà en sis grans empreses

El gegant xinès del comerç electrònic Alibaba -grup propietari d’Aliexpress– durà a terme una reorganització de la seva activitat, que es tradueix en la divisió del seu negoci en sis companyies, cadascuna amb flexibilitat per aixecar capital extern i estudiar la possibilitat de sortir a Borsa, segons ha informat la companyia en un comunicat aquest dimarts. La mesura marca la revisió de governança més important en els 24 anys d’història de l’empresa i teòricament haurà d’afavorir a l’aprofitament d’oportunitats de mercat i estimulació del creixement de les companyies, tal com ha anunciat l’empresa matriu. Aquesta decisió arriba un dia després que el fundador de la plataforma Jack Dt. reaparegués a la Xina després d’un any sense donar senyals de vida.

Els sis grups de negoci, segons ha remès en un comunicat Europa Press, seran Intel·ligència en el Núvol; Taobao Tmall Commerce Group; Serveis Locals; Cainiao Logística Intel·ligent; Comerç Digital Global i Entreteniment i mitjans digitals. Així mateix, Alibaba Group continuarà sent una societat de cartera amb Daniel Zhang com a president i conseller delegat, mentre que cadascun dels sis grups comercials serà administrat pel seu propi conseller delegat i junta directiva. “Aquesta transformació permetrà que tots els nostres negocis es tornin més àgils, milloraran la presa de decisions i permetran respostes més ràpides als canvis del mercat”, ha explicat Daniel Zhang en una carta als treballadors, on ha defensat que el mercat “és la millor prova de foc”. A més, cada grup empresarial conservarà la flexibilitat per a captar capital extern i realitzar una oferta pública inicial quan estiguin llestos, amb l’excepció de Taobao Tmall, que continuarà sent propietat d’Alibaba Group.

Sis nous directors generals per a les empreses

Segons ha explicat la multinacional, Daniel Zhang, a més de conseller delegat del hòlding, també s’exercirà com a màxim executiu del negoci d’Intel·ligència en el Núvol, que albergarà totes les activitats de núvol, intel·ligència artificial i negocis com DingTalk. Del seu costat, Taobao Tmall estarà dirigit per Trudy Dai i inclourà activitats comercials a la Xina, com els mercats digitals Taobao i Tmall, la plataforma Taobao Deals, així com Taocaicai, el mercat majorista 1688.com i altres negocis. El Grup de Serveis Locals tindrà a Yu Yongfu com a conseller delegat i assumirà la plataforma de navegació Amap, el servei de lliurament Ele.me i altres negocis, mentre que Wan Lin continuarà com a conseller delegat de Cainiao Smart Logistics.

A més, Jiang Fan serà el primer executiu del Grup de Comerç Digital Global, que abastarà les empreses de comerç internacional Llaçada, AliExpress, Trendyol, Daraz i Alibaba.com, mentre que Fan Luyuan serà el conseller delegat d’Entreteniment i Mitjans Digitals, incloent-hi Youku, Alibaba Pictures i altres empreses.

Més notícies
Imatge d'uns ciutadans amb una bandera de la Xina / Europa Press

El fundador d’AliExpress reapareix a la Xina després d’un any desaparegut

Notícia: El fundador d’AliExpress reapareix a la Xina després d’un any desaparegut
Comparteix
La reaparició de Ma podria suposar la voluntat de la Xina de reimpulsar l'economia del país després de la covid
Notícia: El fundador d’AliExpress reapareix a la Xina després d’un any desaparegut - Mobile
Els vehicles amb combustió alternativa superen entre tots la gasolina a Catalunya / EP

La Xina colla Europa en el torcebraç pel mercat del cotxe elèctric

Notícia: La Xina colla Europa en el torcebraç pel mercat del cotxe elèctric
Comparteix
La democratització del vehicle elèctric, amb preus reduits i millores tecnològiques, ha arribat abans al gegant asiàtic que a la UE
Notícia: La Xina colla Europa en el torcebraç pel mercat del cotxe elèctric - Mobile
El líder xinès Xi Jinping a la inauguració del 20è congrés del Partit Comunista de la Xina / EP

“Lliure mercat, però que ningú es passi”: la Xina torna a mirar endins

Notícia: “Lliure mercat, però que ningú es passi”: la Xina torna a mirar endins
Comparteix
El darrer congrés del Partit Comunista refrenda Xi Jinping com a líder més enllà de les limitacions internes i configura un nou escenari de relacions econòmiques amb la resta del món
Notícia: “Lliure mercat, però que ningú es passi”: la Xina torna a mirar endins - Mobile
El CEO de Seat i Cupra i president d'Anfac, Wayne Griffiths / ACN

Seat fabricarà el nou Cupra a la Xina

Notícia: Seat fabricarà el nou Cupra a la Xina
Comparteix
El nou cotxe de la companyia amb seu a Martorell entrarà en el mercat europeu el 2024
Notícia: Seat fabricarà el nou Cupra a la Xina - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa