MónEconomia
Biden i el Congrés assoleixen l’acord per suspendre el sostre de deute
  • CA

El president dels Estats Units, Joe Biden, i el president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy, han arribat a un acord per suspendre el sostre del deute i evitar una fallida del país que, en paraules del mateix Biden, hauria estat “catastròfica”. En una piulada, el president dels Estats Units, ha celebrat l’anunci de l’acord assegurant que suposa una “bona notícia” per als americans i deixa enrere el risc d’una recessió econòmica i la pèrdua de “milions” de lloc de treball.

Segons Biden, l’acord representa “compromís”, ja que “no tothom ha aconseguit el que volia”. “Aquesta és la responsabilitat de governar”, ha comentat. Per la seva banda, McCarthy s’ha felicitat que el president nord-americà hagi acceptat negociar després de mesos de “perdre el temps” i “rebutjar” les converses.

Ara bé, tot i aquest acord entre els dos líders, encara s’han de tancar els últims detalls del text i a partir d’ara, serà responsabilitat dels equips negociadors acabar d’enllestir el text i sotmetre’l al Congrés -controlat pels republicans- i al Senat -controlat pels demòcrates-. En la mateixa piulada, el president dels Estats Units ha urgit les dues cambres a aprovar l’acord, del qual també ha dit que respecta les “prioritats claus” i “fites legislatives” dels demòcrates.

Reducció de la despesa i protecció per als treballadors

Biden també ha assegurat que l’acord “és un important pas endavant que redueix la despesa mentre protegeix programes crítics per als treballadors i fa créixer l’economia per a tots”. A part, el president nord-americà ha assegurat que el text protegeix les “prioritats clau” de la presidència i “els assoliments legislatius dels demòcrates del Congrés”.

McCarthy, per la seva part, ha explicat en una roda de premsa que l’acord “té reduccions històriques en la despesa, reformes conseqüents que trauran a la gent de la pobresa a la força laboral, regnarà en l’extralimitació del govern”. A això ha afegit que “no hi ha nous impostos, ni nous programes governamentals. Hi ha molt més dins del projecte de llei”.

Segons el legislador republicà, el text de l’acord estarà disponible per als congressistes el diumenge i la Cambra el votarà el dimecres. “Espero acabar la redacció del projecte de llei, consultar amb la Casa Blanca i parlar novament amb el president demà a la tarda, i després publicar el text, demà”, ha dit.

Més notícies
Els candidats a l'alcaldia de Barcelona durant el debat electoral a RTVE / EP
@RTVENOTICIES
10/5/2023
‘Programa, programa, programa’: Els improbables pactes econòmics a Barcelona
Notícia: ‘Programa, programa, programa’: Els improbables pactes econòmics a Barcelona
Comparteix
L'escenari postelectoral a Barcelona suggereix encaixos estranys entre models de ciutat tan distants com els discursos en campanya
Imatge dels dos fundadors de Happy Scribe / Happy Scribe
La història d’èxit de la startup catalana que ha digitalitzat el llenguatge
Notícia: La història d’èxit de la startup catalana que ha digitalitzat el llenguatge
Comparteix
Des del 2017, Happy Scribe ha registrat més d'un milió d'usuaris a la seva plataforma i transcrit més de 60 anys de contingut audiovisual
L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau durant un dels actes de la campanya electoral / ACN
Colau rebutja el “capell d’antieconòmics” amb un programa industrial
Notícia: Colau rebutja el “capell d’antieconòmics” amb un programa industrial
Comparteix
El full de ruta dels Comuns contempla un important reforç del sector 4.0 a la cerca d'un model productiu "propi" i diversificat: "No ens resignem al turisme i l'especulació"
El fundador de Neuralink i CEO de Twitter, Tesla i Space X, Elon Musk / EP
Musk assegura que té el permís per provar en humans el seu xip cerebral
Notícia: Musk assegura que té el permís per provar en humans el seu xip cerebral
Comparteix
Neuralink, la companyia dirigida i cofundada pel magnat estatunidenc, publica a les seves xarxes que ha rebut el vistiplau de la FDA per iniciar els assajos clínics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa