MónEconomia
Escrivá: “La reforma de pensions no afecta la competitivitat empresarial”

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha defensat la reforma de les pensions de les crítiques de la patronal. “Les dades mostren que la reforma no posa en risc en absolut la competitivitat de les empreses espanyoles. És perfectament assumible“, ha replicat Escrivá en una entrevista a La Vanguardia que ha remès l’ACN. “L’argument que es dona sobre l’augment dels costos laborals és molt poc sostenible, perquè l’augment és molt petit i absolutament manejable. Tot just una pujada de 37 cèntims per hora treballada”, ha continuat el ministre d’Inclusió, que ha retret al líder del PP les crítiques cap a la reforma de les pensions: “Qualificar-la de nyap o PowerPoint és una falta de respecte; és insòlit”.

Escrivá ha defensat la seva reforma des del primer minut. De fet, l’última victòria del ministre fou l’aprovació dels sindicats, que van donar llum verda a la proposta després de temps de negociacions. Així doncs, el govern espanyol es posa en marxa per reformar les lleis referents als jubilats i les seves pensions compensatòries, un fet que el mateix govern espanyol titlla d’èxit. “Es tracta d’una reforma que s’ha discutit extensament amb les autoritats europees, durant mesos amb els agents socials, se n’han elaborat tota mena de textos sobre els quals hem treballat i que, a més, s’ha discutit durant hores en el Pacte de Toledo”, ha recordat el titular d’Inclusió i Seguretat Social a Feijóo.

Les crítiques incansables del PP

En paral·lel, Escrivá ha lamentat igualment que serveis d’estudis com Fedea o el BBVA Research hagin considerat que la reforma no és “sostenible”. “Segons la meva opinió, les seves reaccions són precipitades, van fer públics els informes abans que s’hagués publicat la norma al BOE”, ha valorat el ministre d’Inclusió. “Espero que rectifiquin quan en sàpiguen els detalls i analitzin la reforma amb més profunditat”, ha insistit Escrivá.

De fet, el ministre d’Inclusió i Seguretat Social ha volgut descartar una possible contrareforma de les pensions en un futur. “Crec que no hi haurà contrareforma, en absolut, perquè els arguments per oposar-s’hi són molt pocs i tampoc no hem vist alternatives al model que hem proposat”, ha assenyalat Escrivá. “Convidaria tothom a dir-me on són les alternatives i qui les ha proposat en algun moment dels últims mesos durant la negociació a la taula de diàleg social”, ha reptat el titular d’Inclusió. “Fins i tot sense el suport dels empresaris, cal destacar que és una reforma que està construïda des del diàleg social, és molt sòlida i està tècnicament molt ben dissenyada. Les autoritats europees no confiaren en una reforma que no fos molt sòlida”, ha conclòs Escrivá.

Més notícies
L’enèsima reforma de les pensions
Notícia: L’enèsima reforma de les pensions
Comparteix
"La previsió és que l’impacte de la reforma de les pensions sigui insuficient per tal de corregir la diferència entre ingressos i despeses del sistema"
El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, escenifiquen l'acord de pensions / ACN
Els sindicats aproven per unanimitat la reforma de pensions de l’Estat
Notícia: Els sindicats aproven per unanimitat la reforma de pensions de l’Estat
Comparteix
La CEOE ha rebutjat la proposta i queda fora del pacte
El ministre de la Seguretat Social, José Luís Escrivá / ACN
Escrivá assegura que tancarà la reforma de les pensions “molt pròximament”
Notícia: Escrivá assegura que tancarà la reforma de les pensions “molt pròximament”
Comparteix
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions remarca que inclourà factors que millorin la situació de les persones
Imatge de dues dones caminant / Pixabay
Els nous plans de pensions col·lectius, una oportunitat per a les pimes
Notícia: Els nous plans de pensions col·lectius, una oportunitat per a les pimes
Comparteix
La reforma del sistema de plans de pensions busca que s'hi sumin totes les pimes del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa