MónEconomia
Ja es pot demanar cita prèvia per fer la renda presencialment
  • CA

Falten poc més de trenta dies perquè acabi la campanya de la renda del 2022. Davant d’aquesta circumstància, tal com ja estava previst, el govern espanyol obrirà aquest dijous la possibilitat de demanar cita prèvia per poder-la fer de forma presencial. Tot i que demà s’obrirà aquest període, no serà fins a l’1 de juny quan l’Agència Tributària començarà a assistir als ciutadans en les seves oficines per a la confecció i presentació dels documents. A més de la presentació per internet a través de la pàgina de l’agència i de l’aplicació mòbil, els contribuents menys habituats a les noves tecnologies que requereixin assistència personalitzada tenen també enguany a la seva disposició des de principis de maig el pla ‘Li Truquem’, una alternativa a l’assistència presencial en oficines.

El termini de presentació de la declaració finalitzarà el 30 de juny per a declaracions tant a ingressar com a retornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 27 de juny. Les sol·licituds de cita prèvia, tant per a l’atenció telefònica com presencial finalitzarà el 29 de juny.

Com demanar la cita telefònica?

En aquesta campanya, els contribuents tornen a tenir a la seva disposició el pla ‘Li Truquem’ per a confecció de declaracions per telèfon. Aquest pla va arrencar el passat 5 de maig i tindrà servei fins al final de la campanya, de manera que els contribuents menys habituats a les noves tecnologies que requereixin assistència personalitzada tornaran a comptar amb una potent alternativa a l’assistència presencial en oficines, podent accelerar la presentació i l’eventual devolució que correspongui a cada contribuent.

Una vegada que el contribuent demana cita, o bé per internet o bé trucant al 91 535 73 26 o al 901 12 12 24, pot triar un horari de matí o tardes i és el mateix sistema el que li proposa un dia i una hora en la qual rebrà la trucada de l’Agència Tributària. “En favor de l’agilitat del servei, resulta molt convenient que el contribuent tingui disponible la informació i documentació necessària per a fer la declaració quan li digui l’Agència”, aconsellen des de l’organisme.

Quasi 23 milions de declaracions

El Ministeri d’Hisenda calcula que en aquesta campanya de l’IRPF es presentin un total de 22.899.000 declaracions, un 3,4% més que l’any anterior. D’aquest total, es preveu que donin dret a devolució un 60% d’elles, és a dir unes 13.600.000, el que suposa una caiguda del 2%, per un import estimat de 9.946 milions d’euros. En total, l’Agència Tributària preveu ingressar 16.448 milions d’euros, un 5,6% més respecte a l’exercici anterior, mentre que l’import a retornar caurà un 2,4%, fins als 9.946 milions.

Qui no ha de fer la declaració?

Una altra gran pregunta al voltant de la renda és si s’ha de fer o no. Davant d’aquesta disjuntiva, no estan obligats a presentar la renda aquells contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins a un import de 22.000 euros anuals. No obstant això, aquest límit es redueix si els rendiments procedeixen de més d’un pagador o també quan el pagador no està obligat a retenir i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció. En tals casos, el límit és de 14.000 euros anuals.

Igual que l’any passat, tampoc estaran obligats a presentar la declaració aquells contribuents que comptin amb rendiments del treball, capital i activitats econòmiques, així com guanys patrimonials amb el límit conjunt de 1.000 euros, juntament amb pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros. D’altra banda, els beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital han de presentar la declaració, d’acord amb la normativa que estableix l’ingrés.

Més notícies
Mutuacat i Anem x Feina s'alien per la telemedicina / Pixabay
Mutuacat obsequia les empreses d’Anem x Feina amb telemedicina gratuïta
Notícia: Mutuacat obsequia les empreses d’Anem x Feina amb telemedicina gratuïta
Comparteix
Els treballadors de les companyies afiliades a la patronal disposaran dels beneficis telemàtics durant un període limitat
Un Seat Arona a la cadena de producció / ACN
La producció de vehicles a l’estat creix fins a les 832.000 unitats
Notícia: La producció de vehicles a l’estat creix fins a les 832.000 unitats
Comparteix
La producció de vehicles ha augmentat un 15,7% en l'últim any, però encara no s'han recuperat les xifres prepandèmia
Fotografia d'arxiu de la terminal BEST del Port de Barcelona / Port de Barcelona
Catalunya augmenta un 26% les exportacions d’alt contingut tecnològic
Notícia: Catalunya augmenta un 26% les exportacions d’alt contingut tecnològic
Comparteix
Els productes farmacèutics han assolit un nou rècord amb vendes per valor de 2.722,8 milions d’euros
Imatge del candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall / Jordi Play
Regular turisme i habitatge, l’aposta de Maragall per alliberar Barcelona
Notícia: Regular turisme i habitatge, l’aposta de Maragall per alliberar Barcelona
Comparteix
ERC vol estructurar la ciutat al voltant de tres grans eixos: la formació, el talent i l'habitatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa