MónEconomia
Els concursos de creditors cauen gairebé un 60% el febrer
  • CA

Els concursos de creditors han baixat en gairebé un 60% (58,84%) al febrer respecte al mateix mes de l’any anterior, amb unes 228 empreses que van presentar concurs, mentre que l’acumulat dels dos primers mesos de l’any cau gairebé un 30% (27,92%), amb 679 companyies, segons el Radar Empresarial de Concursos de Creditors i Creació d’Empreses de Axesor, empresa de Experian que ha remès Europa Press aquest dilluns.

D’aquesta manera, l’estudi mostra que el comerç a l’engròs, al detall i de reparació de vehicles és el sector amb major concursalitat, amb 52 procediments iniciats, seguit dels sectors de la construcció, amb 36 expedients, i el de la indústria manufacturera, amb 23, que tanquen els tres amb el major nombre de concursos de creditors al febrer, encara que redueixen el número en taxa interanual.

Respecte a les dissolucions, febrer va augmentar gairebé un 6% (5,71%) respecte a l’any anterior, amb 7.651 empreses registrades. Així, el comerç i la construcció van ser els sectors que van acumular el major número, 1.261 i 1.069, respectivament. Una xifra, diu Axesor, que reflecteix un panorama “molt similar” al del primer mes de l’any.

Més de 10.000 noves empreses a l’Estat

En termes de creació d’empreses, febrer ha experimentat un creixement del 11,62%, amb 10.222 societats mercantils, enfront de les 9.158 creades en el mateix mes de l’any anterior, segons dades extretes del Gabinet d’Estudis Econòmics d’Axesor. Aquest augment, segons la companyia, és un “reflex exacte del mes anterior”, i es deu, principalment, a l’estirada exercida pel sector del comerç, que lidera en els sectors amb major nombre de constitucions d’empreses amb 1.892. El segueixen, la construcció amb 1.477 noves societats, i les activitats professionals, científiques i tècniques, amb 1.107.

Per territoris, la Comunitat de Madrid segueix al capdavant de la constitució d’empreses amb 2.046 noves societats al febrer, un 8,62% més que l’any anterior. Seguit per Catalunya, amb 1.845 noves societats i un creixement al voltant del 12%, i Andalusia, amb 1.743 noves signatures i un 9% més que al febrer del 2022. En el que va d’any, el volum de capital inicial subscrit per les empreses ha experimentat un lleu descens (-0,6%) respecte al mateix període de l’any anterior, amb 914,94 milions d’euros desemborsats.

Més notícies
Imatge d'un home davant del seu ordinador / Pixabay
Catalunya va tancar 2022 liderant el rànquing de deutors concursats
Notícia: Catalunya va tancar 2022 liderant el rànquing de deutors concursats
Comparteix
En el global de l'estat aquests deutors concursats van ser un total de 5.544 durant els últims tres mesos de 2022
La Ciutat de la Justícia de Barcelona / EP
L'”agredolça” reforma concursal i els dubtes de la segona oportunitat
Notícia: L'”agredolça” reforma concursal i els dubtes de la segona oportunitat
Comparteix
Dos mesos després de la seva aprovació, el sector legal lloa les bones intencions d'una normativa de gestió de les insolvències que no ha aterrat a gust de tothom
Els tribunals mercantils acumulen concursos de creditors el 2021 / EP
Catalunya pateix un “important creixement” dels concursos de creditors
Notícia: Catalunya pateix un “important creixement” dels concursos de creditors
Comparteix
El país lidera el fort augment d'insolvències del 2021 a l'Estat, amb unes 2.446 en dotze mesos
Vista aèria de la planta de Nissan Zona Franca / ACN
El concurs pels terrenys de Nissan s’allargarà fins a mitjans de novembre
Notícia: El concurs pels terrenys de Nissan s’allargarà fins a mitjans de novembre
Comparteix
El consorci assegura que allarguen el termini a demanda d'una empresa en específic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa