MónEconomia
Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6%

La dada d’atur dels joves catalans d’entre 16 i 29 anys al darrer trimestre del 2022 va situar-se al 16,6%, cinc punts menys en comparació el 2021. Actualment, hi ha 115.000 joves sense feina a Catalunya, el que equival el 29,7% de l’atur del país. A més, aquesta mateixa dada també supera el pes dels joves que sí que estan treballant, que només arriba al 17,7%. Segons un informe de l’Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha més joves en situació d’atur que treballant a Catalunya. Malgrat tot, aquest grup retalla distàncies respecte de la població de 30 i més anys. “La taxa de la població de 30 i més anys és força més reduïda (8,5%) i la distància entre ambdós col·lectius és ben present, tot i que en 2022 s’hagi reduït de 13,9 a 8,1 punts”, indica l’estudi difós aquest dimarts.

Mirant la situació en funció del nivell formatiu, l’observatori mostra que les persones amb estudis d’educació secundària de primera etapa o inferiors mostren la taxa d’atur més elevada (30,1%) i, per contra, els que compten amb estudis superiors gaudeixen de la menor taxa (10,7%). Si es mira el 2021, la desocupació cau en tots els nivells formatius, sent en el grup d’estudis secundaris de segona etapa on ho fa més accentuadament (-9,7 punts).

Es redueix més l’atur en dones que en homes

Pel que fa al sexe, tant dones com homes joves han reduït la taxa d’atur interanualment: 8,3 punts en el cas de les dones i 2 punts en el cas dels homes, una evolució que situa la taxa d’atur juvenil femenina en el 14,2% i la masculina, en el 18,9%. L’anàlisi de l’observatori també radiografia els salaris, però ho fa amb dades corresponents al 2020. Així, mostra que els joves menors de vint-i-cinc anys perceben 13.393,5 euros de mitjana a l’any, la meitat del guany mitjà del conjunt del treball assalariat.

Més notícies
Bruno Casanova i Álex Benlloch, cofundadors de Nude Project / EP
Qui són els joves empresaris catalans més influents del 2023
Notícia: Qui són els joves empresaris catalans més influents del 2023
Comparteix
La llista '30 under 30' de la revista 'Forbes' destaca a gairebé una quinzena de catalans pels seus èxits amb els negocis
La combinació de l'elevat preu del lloguer i la mala qualitat del treball del jovent els allunya de l'emancipació / ACN
La mala situació laboral dels joves catalans bloqueja l’emancipació
Notícia: La mala situació laboral dels joves catalans bloqueja l’emancipació
Comparteix
Comissions Obreres detalla en un informe la precària situació dels menors de 29 anys al país, que s'independitzen a un ritme històricament lent
Imatge d'arxiu d'una classe d'FP al CFPA de Martorell / ACN
Els graduats en FP mostren un atur 30 punts inferior a la mitjana de joves
Notícia: Els graduats en FP mostren un atur 30 punts inferior a la mitjana de joves
Comparteix
L'estudi mostra com els titulats en FP tenen un percentatge d’inserció laboral del 52,05% a Catalunya
No deixem enrere els nostres joves
Notícia: No deixem enrere els nostres joves
Comparteix
"El lloguer mitjà a Catalunya representa el 50% del salari mitjà d'un jove: a molts d'ells els hi està costant més trobar un pis que trobar una feina"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa