MónEconomia
El Prat ja programa més seients que abans de la pandèmia
  • CA

Les aerolínies que operen a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ja superen la programació de seients d’abans de la pandèmia. De cara a la temporada d’hivern, les companyies aèries amb rutes des de Barcelona han previst moure fins a 21,6 milions de viatgers, un 2,8% més que durant el mateix període del 2019-2020. Amb aquesta xifra, El Prat es manté com el segon aeroport més important en volum de viatgers de la xarxa d’Aena, només superat per l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que s’apropa als 30 milions de seients. Quant al gruix d’operacions, s’hi han programat unes 112.400.

El percentatge pren especial significació, de fet, quan es té en compte que exclou la caiguda de la programació les dues últimes setmanes del març d’ara fa dos anys, ja sota la influència de la pandèmia. Sí que considera, però, les obres de regeneració de la pista 06L-24R, que rebaixarà la capacitat de la infraestructura durant el pròxim mes de març i, per tant, limitarà el creixement interanual de seients programats.

Regions receptores

Els veïns europeus seran els principals receptors de viatgers sortints de l’Aeroport del Prat durant els mesos d’hivern. Així, els mercats comunitaris seran la destinació de 12,5 milions dels seients programats entre el novembre i el març; per 6,5 milions que es traslladaran a aeròdroms de l’Estat espanyol.

Tot i això, el mercat que més creixerà serà el del Marroc, amb un 45% més de passatgers en termes interanuals. La resta, però, sí que formen part dels 27. Portugal, els Països Baixos i Itàlia acceleraran la seva recepció de viatgers barcelonins en un 26%; un 20% i un 10% respectivament durant els mesos d’hivern.

Girona i Reus

Pel que fa a la resta d’aeroports del país, només Girona romandrà operatiu durant la temporada d’hivern, en tant que Reus finalitzarà la seva operativa comercial el 7 de novembre. Així, l’aeròdrom gironí espera moure 87.200 passatgers, amb Polònia (+10%) i el Regne Unit (+2%) com a principals impulsors del creixement interanual.

Més notícies
El president de FemCAT, David Marín, durant el XII Fòrum de la fundació / FemCAT
FemCAT apressa l’adaptació empresarial als ESG: “Fer-ho bé no és un luxe”
Notícia: FemCAT apressa l’adaptació empresarial als ESG: “Fer-ho bé no és un luxe”
Comparteix
La fundació empresarial dedica el seu dotzè fòrum al foment de la relació entre negocis i grups d'interès com a eina corporativa
Cristina Gutiérrez, directora de La Granja Escola / Mireia Comas
Cristina Gutiérrez: “Si els polítics vinguessin a La Granja sabrien de què va la pel·lícula”
Notícia: Cristina Gutiérrez: “Si els polítics vinguessin a La Granja sabrien de què va la pel·lícula”
Comparteix
Aquest és el segle de la dona o del lideratge femení, aquell lideratge conscient, que no és canibalisme, més ecològic i més respectuós amb les persones
Bitllets euros / Pixabay
L’Euríbor puja un 2,778% un ritme més alt que durant la bombolla immobiliària
Notícia: L’Euríbor puja un 2,778% un ritme més alt que durant la bombolla immobiliària
Comparteix
La pujada es produeix en plena discussió sobre les pujades dels tipus d'interés
Dos vaixells al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona / Port de Tarragona
La maldestra diplomàcia de Sánchez amb Algèria enfonsa negocis catalans
Notícia: La maldestra diplomàcia de Sánchez amb Algèria enfonsa negocis catalans
Comparteix
Un total de 508 empreses catalanes exportaven regularment al país nord-africà abans del conflicte diplomàtic amb Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa