MónEconomia
Vueling aconsegueix el 44% de dones en llocs de “major responsabilitat”
  • CA

Vueling ha aconseguit el 44% de dones ocupant els llocs de “major responsabilitat i direcció” de la companyia, un 10% més que el 2019, segons un comunicat de l’aerolínia. Dels 65 empleats de direcció i gerència, 28 són dones, mentre que en el conjunt de la seva plantilla, formada per 4.296 persones, el 51% són dones. Davant d’aquestes xifres, l’empresa ha constatat que ha arribat a l’igualtat de gènere en pràcticament tots els seus departaments, menys en el cas dels pilots, on encara hi ha una llarga distància entre el nombre d’homes i de dones.

La representació femenina en el comitè directiu de Vueling és del 40%, incloent en aquest còmput a la figura del CEO, 15 punts percentuals més que en 2019. En el personal de tripulació de cabina de passatgers (TPC) les dones són el 77% del total, mentre que en el col·lectiu de pilots són el 4,6% “en línia amb les estimacions que fa el sector que ronda el 5% de pilots dona”. “Aquestes dades evidencien que aquest és un àmbit en el qual encara queda un important camí per recórrer i un repte comú per a tota la indústria de l’aviació”, ha explicat l’aerolínia.

Els objectius de la companyia per fomentar la igualtat

Vueling, com a part del grup IAG, ha assegurat que “comparteix la visió de ser el grup d’aerolínies líder en el món amb una plantilla inclusiva”. En aquest sentit, volen que tots els departaments incloguin diverses perspectives, experiències i orígens i que reflecteixi els punts de vista més amplis dels seus clients i grups d’interès globals. L’ambició del grup és tenir un 40% de dones en càrrec executius el 2025. A part, per tal de millorar les xifres en els pilots, la companyia està treballant en diferents projectes de conscienciació social per a promoure una major representació femenina en la indústria de l’aviació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa