MónEconomia
Telefónica registra un benefici net de 2.011 milions el 2022
  • CA

Telefónica va registrar un benefici net de 2.011 milions d’euros l’any 2022, el que suposa una caiguda del 75,3% amb relació a l’exercici anterior, quan va guanyar 8.137 milions d’euros. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia espanyola assegura que aquests resultats arriben en un “entorn particularment complex” i, per buscar-hi una nota positiva a la davallada del benefici la companyia assegura que les xifres han superat els objectius financers que s’havien marcat. En l’àmbit de facturació, de fet, l’empresa va tancar l’exercici amb uns ingressos totals de 39.993 milions d’euros, que representa un augment de quasi el 2% i va créixer en tots els mercats on està present. De fet, la companyia que encapçala José María Alvarez-Pallete assegura que la facturació va pujar per primera vegada des del 2015, sobretot a l’estat espanyol on els ingressos de Telefónica van augmentar un 27%.

En aquesta línia Álvarez-Pallete ha assegurat en un comunicat que des de la companyia estan “molt satisfets amb la transformació que està duent a terme la companyia” i ha destacat estan ben posicionats per a “continuar amb aquesta senda de creixement rendible”. De cara aquest any la companyia s’ha marcat com a objectiu continuar mantenint “la disciplina financera actual” i prioritzar les inversions en projectes de connectivitat. Després dels resultats del 2022 Telefónica també s’ha proposat aconseguir un creixement orgànic d’un dígit baix tant en vendes com en OIBDA, així com una ràtio d’inversió sobre vendes al voltant del 14%.

Dividend de 0,30 euros totalment en efectiu

Amb la presentació de resultats la companyia de telecomunicacions també ha anunciat que repartirà un dividend de 0,30 euros totalment en efectiu. Aquest, a més, s’abonarà en dos pagaments de 0,15 euros, el primer dels quals tindrà lloc al desembre d’enguany i el segon, el juny de 2024. A més, proposarà als accionistes l’amortització del 0,4% del capital social existent en autocartera a 30 de juny de 2022.

Pel que fa al flux de caixa lliure, va augmentar fins als 2.093 milions d’euros en el quart trimestre de l’any, molt per sobre dels 1.177 milions registrats en el mateix període de 2021. La xifra corresponent al conjunt de l’any s’ha situat en 4.566 milions d’euros, un 72,5% superior a la caixa generada en 2021. Amb aquestes xifres, el flux de caixa per acció ha aconseguit els 0,80 euros, amb el que cobreix de manera folgada el dividend de 0,30 euros per títol de 2022.

Durant els últims anys Telefónica també ha buscat reduir el deute de la companyia. Durant el passat exercici l’empresa va tancar amb un deute de 26.687 milions d’euros, el que suposa un descens de gairebé 2.000 milions d’euros només en el quart trimestre. A més asseguren que la seva posició de liquiditat és de 21.413 milions d’euros que els permet tenir coberts els venciments dels tres pròxims anys.

Més notícies
Josep Esteve Oró, director general i co-fundador del Rodi Motor Services / Cedida
Josep Esteve Oró guanya el premi Emprenedor de l’Any 2022 Catalunya
Notícia: Josep Esteve Oró guanya el premi Emprenedor de l’Any 2022 Catalunya
Comparteix
Esteve és el director general i cofundador del Grup Rodi Motor Services
Una dona treballant a la vinya / EP
La revolta de les dones a la vinya: una lluita contra la invisibilització
Notícia: La revolta de les dones a la vinya: una lluita contra la invisibilització
Comparteix
Mujeres del Vino i Cava Women són dos projectes que s'han llançat des de Catalunya amb l'únic objectiu de visibilitzar la feina de les dones
Una dona comprant en un supermercat de Barcelona / ACN
Només el 15% de les mesures anticrisi estan dirigides als vulnerables
Notícia: Només el 15% de les mesures anticrisi estan dirigides als vulnerables
Comparteix
El Banc d'Espanya creu que les mesures focalitzades per les llars vulnerables aconseguirien nivells de protecció similars però amb un menor cost
Dues de les investigadores del centre tecnològic Eurecat treballant als laboratoris de Reus / ACN
Els homes cobraven 5.907 euros més que les dones de mitjana anual el 2020
Notícia: Els homes cobraven 5.907 euros més que les dones de mitjana anual el 2020
Comparteix
La bretxa salarial de gènere a Catalunya baixa per sisè any consecutiu i se situa en el 19,7%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa