MónEconomia
UniSCool, el sistema català de refrigeració que redueix el 70% del consum

La start-up catalana UniSCool ha creat un nou sistema de refrigeració líquida que aconsegueix reduir fins a un 70% el consum energètic dels servidors de dades i augmentar la seva vida útil fins a un 20%. Segons un comunicat de la conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat, aquesta tecnologia es basa en una solució líquida instal·lada directament en el sistema electrònic que només s’activa en els punts on s’ha de reduir la calor. La innovació del sistema és la incorporació d’unes aletes intel·ligents dins del sistema de refrigeració per optimitzar l’extracció de calor a les necessitats locals i instantànies de refrigeració dels processadors.

La cofundadora i COO de l’empresa, Montse Vilarrubí, considera que el consum energètic dels sistemes electrònics “genera molts problemes actualment, i per això l’objectiu d’UniSCool era trobar la manera de millorar la seva eficiència”. En les seves investigacions, l’empresa emergent ha aconseguit minimitzar la quantitat de líquid que necessita per disminuir la temperatura dels materials, de manera que “es va optimitzant el cabal màxim necessari segons com canvien els fluxos de calor en tot moment, tot reduint-ne el consum energètic”, explica.

El sistema és un spin off de la Universitat de Lleida (UdL) i de la universitat canadenca de Sherbrooke. Per al desenvolupament de l’empresa, UniSCool ha rebut una ajuda de 100.000 euros d’Acció que va destinada al creixement de start-ups tecnològiques i deeptech en fase inicial.

Tecnologia patentada i un recorregut d’anys

L’empresa ja ha patentat la seva tecnologia i ha començat les proves per validar-la a escala industrial amb centres de dades i amb una multinacional del sector dels semiconductors establerts a Barcelona, tot i que no han donat més detalls sobre el nom o la tecnologia concreta que hi desenvoluparan. Amb aquests avanços, UniSCool espera començar a comercialitzar la seva tecnologia en els pròxims anys. El client final per al seu sistema són els integradors de tots els components que conformen un servidor, que després es comercialitza als centres de dades.

Més notícies
El nou laboratori de bateria de Seat / ACN
L’ERTO de Seat es torna a ampliar fins el juny per falta de semiconductors
Notícia: L’ERTO de Seat es torna a ampliar fins el juny per falta de semiconductors
Comparteix
Fa tan sols una setmana l'empresa i treballadors havien pactat la mesura per a tres mesos
Les oficines de Cisco a Ca l'Alier, a Barcelona / ACN
El sector dels semiconductors factura 160 milions a Catalunya
Notícia: El sector dels semiconductors factura 160 milions a Catalunya
Comparteix
El país concentra un centenar d'empreses i entitats dedicades a aquesta indústria amb més de 4.400 treballadors i es postula com a potència europea
La planta de Seat a Martorell / EP
Seat demana ampliar l’ERTO per la manca de semiconductors
Notícia: Seat demana ampliar l’ERTO per la manca de semiconductors
Comparteix
L'automobilística sol·licita allargar la regulació d'ocupació a les seves línies de fabricació de Martorell i Barcelona
Imatge d'un semiconductor fabricat per MPS / ACN
L’empresa de semiconductors MPS amplia les instal·lacions a Catalunya
Notícia: L’empresa de semiconductors MPS amplia les instal·lacions a Catalunya
Comparteix
MPS construirà un nou edifici de 3.000 metres quadrats a l'Hospitalet de Llobregat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonim a març 23, 2023 | 07:13
    Anonim març 23, 2023 | 07:13
    Donem 100.000 euros publics...per q despres es venguin la patent i l'empresa? O tinguin que marxar al estranger? Que guay.....i com es retornen al nostre pais? Amb floretes? O quan volguem la tecnologia a ca nostra als nostres data centers lhi pagarem un dineral a una empresa extragera q es la q tindra els drets?.....com sempre agraït q ajudin i q es faci el r+d...pero el retorn es el q falla.....despres em trobo investigadors q cobren menys de 1000 euros...i han d marxar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa