Tot Economia
Neix NuclioLabs, una iniciativa per impulsar start-ups de Web 3

El sector del Web 3 a Catalunya té un nou hub gràcies al naixement de NuclioLabs, una iniciativa liderada per Nuclio per a crear i dinamitzar start-ups basades en les tecnologies com el blockchain o la intel·ligència artificial. Aquesta nova iniciativa de Nuclio neix per a connectar amb l’ecosistema internacional de Web 3 desenvolupant un model híbrid de creació, incubació i acceleració de startups. Aquesta nova eina de Nuclio es durà a terme des de Barcelona i Toronto.

NuclioLabs ja està treballant en la creació i desenvolupament de 3 noves start-ups, 2 de les quals estaran a Toronto i 1 a Barcelona. L’objectiu de la companyia és connectar amb l’ecosistema internacional al voltant del Web 3 formant emprenedors, companyies, institucions i inversors. En aquest sentit, també establirà punts físics de referència -les Nuclio Houses- perquè tots els actors del sector puguin trobar sinergies entre si. Ara com ara, s’està treballant en l’obertura de dues seus a Barcelona i a Toronto, encara que es preveu fer el mateix en altres regions.

Cal recordar que Nuclio va començar a introduir-se en el Web 3 a través de Nuclio Digital School quan es va associar amb Binance per a crear un màster pioner de blockchain. A més, també es va començar a impulsar projectes relacionats amb aquestes noves tecnologies com la startup de videojocs Games for a Living, que el blockchain i els NFT per a donar als usuaris la capacitat de guanyar diners per jugar. Veient el potencial d’aquestes noves tecnologies, Nuclio va decidir apostar per elles. “Després de treballar amb els primers projectes de blockchain, ens vam adonar que el sector Web 3 genera molta demanda a escala global i té el potencial de canviar el paradigma de les start-ups tecnològiques que coneixem avui dia”, explica Ernest Sánchez, soci director de Nuclio i CEO de NuclioLabs. A més, afegeix que “hem apostat per expandir el nostre model a altres mercats com el Canadà perquè estan més avançats pel que fa a aquest sector, tant en l’àmbit de regulació com de tecnologia i negoci”, sentencia Sánchez.

Segons Sánchez, el component digital i descentralitzat d’aquest sector “comporta que a penes existeixin oficines, delegacions o espais de treball físics, ja que es treballa majorment en remot. Per aquest motiu, en Nuclio Labs crearem espais col·laboratius en diverses ubicacions perquè els emprenedors i professionals de l’ecosistema tinguin un lloc de referència on sorgeixin idees, accions i projectes”.

Finançament

NuclioLabs ha estat finançat per Nuclio i alguns dels seus inversors i la companyia preveu crear un fons vertical per a invertir en les start-ups del nou venture builder, tal com va fer amb el seu venture builder original. Nuclio Labs se sumarà a l’ecosistema que formen la resta de marques de Nuclio, Nuclio Digital School i Nuclio Talent, per a incrementar els recursos i la capacitat d’innovació del grup.

A tot això cal recordar que des de Nuclio s’han creat start-ups com Housfy, G4AL, Kintai, DocFarma, Finteca, Profe.com, Minicoders o Casum. A més dins del grup destaca Nuclio Digital School -la tercera escola de negocis més gran d’Espanya amb campus a Madrid i Barcelona- i Nuclio Talent.

Més notícies
El president de la Reseva Federal, Jerome Powell | EP

La crisi bancària fa trontollar les pujades de tipus de la Fed

Notícia: La crisi bancària fa trontollar les pujades de tipus de la Fed
Comparteix
Els mercats nord-americans assumeixen un enduriment de 25 punts bàsics tot i les crides empresarials a un canvi en la política monetària
Notícia: La crisi bancària fa trontollar les pujades de tipus de la Fed - Mobile
Treballadora d'una fàbrica d'automòbils / CCOO

Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6%

Notícia: Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6%
Comparteix
L'Observatori del Treball apunta que es retalla la distància amb la població de més de 30 anys
Notícia: Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6% - Mobile
Imatge d'Anna Sorli, administradora de Sorli / Sorli - Roger Castellón

Sorli celebra el centenari preparant l’expansió de l’empresa

Notícia: Sorli celebra el centenari preparant l’expansió de l’empresa
Comparteix
Sorli arriba al centenari invertint 18 milions d'euros en un nou centre logístic
Notícia: Sorli celebra el centenari preparant l’expansió de l’empresa - Mobile
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent / ACN

La inversió estrangera a Catalunya creix un 25,6% amb 3.883 milions

Notícia: La inversió estrangera a Catalunya creix un 25,6% amb 3.883 milions
Comparteix
Un de cada deu euros que es van invertir a l'Estat van anar a parar als catalans
Notícia: La inversió estrangera a Catalunya creix un 25,6% amb 3.883 milions - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa