MónEconomia
Seat torna als beneficis gràcies a Cupra i la reducció de costos

Seat torna als beneficis impulsat per Cupra i la reducció de costos. L’automobilística catalana va registrar un benefici de 33 milions d’euros el 2022, sortint així dels números vermells que va registrar el 2021, quan va perdre 233 milions d’euros, segons figura en l’informe de resultats anuals de la seva matriu Volkswagen publicat aquest dimarts. A més, l’altra notícia positiva per la marca de Martorell és que va tancar el 2022 amb un marge operatiu del 0,3%, la qual cosa suposa una millora de 2,7 punts percentuals davant del marge negatiu del 2,4% de l’exercici anterior.

Pel que fa a la facturació, Seat va registrar un total de 10.941 milions d’euros durant l’exercici 2022, el que suposa un augment del 13,8% si es comparen amb els 9.614 milions que va ingressar durant el 2021. Ara bé, cal recordar que les dificultats en la cadena de subministraments van provocar que el 2021 fos un any atípic i van dificultar el funcionament normal de Seat.

En aquest sentit, Volkswagen ha atribuït aquesta bolcada financera cap als beneficis a Seat al bon comportament de la seva marca secundària, Cupra, que va incrementar un 93% les seves vendes durant 2022, així com a un ‘mix’ positiu compost per la reducció de costos i el posicionament de preus de la companyia.

No obstant això, la signatura que dirigeix Wayne Griffiths va assolir un volum mundial de matriculacions de 386.000 unitats al final de 2022 entre Seat i Cupra, la qual cosa representa una caiguda del 18,1% en la comparativa interanual, amb un volum de producció de 420.091 unitats, un 0,82% menys que les 423.597 unitats de 2021. Ara bé, la diferència està en el fet que els preus de Cupra són molt més elevats que els de Seat, pel s’obtenen marges molt més grans.

Cupra augmenta les vendes

La nota més positiva de Seat durant el 2022 va ser la seva marca secundària, Cupra, que va complir les expectatives amb un augment de les vendes del 93% lliurant 152.900 vehicles. Aquests resultats, explica l’empresa, van impulsar el retorn als beneficis de la companyia catalana en un 2022 en el que encara es va mantenir l’escassetat de semiconductors i d’altres peces essencials. Aquestes dades contrasten i molt amb les de la marca Seat, que va lliurar un total de 232.700 cotxes durant el 2022, el que suposa una caiguda del 40,5% respecte al 2021. Això provoca que el grup, en general tanqués el 2022 lliurant, entre Cupra i Seat, un total de 385.600, el que suposa aquesta caiguda del 18,1%, conseqüència del desproveïment de components.

De cara aquest 2023 el grup posarà al mercat la versió de sèrie del Cupra Tavascan, el primer SUV esportiu totalment elèctric de la marca. A més la marca secundària també augmentarà la seva oferta amb noves versions i nous motors disponibles en tota la gamma. Des de Seat les novetats arribaran gràcies a les millores i actualitzacions que rebrà al llarg de l’any i el llançament de dos nous eScooters, el SEAT MÓ 125 performance i una nova versió del SEAT MÓ 50.

Més notícies
Imatge d'un supermercat / ACN
L’IPC creix fins al 5,6% a Catalunya amb els aliments disparats
Notícia: L’IPC creix fins al 5,6% a Catalunya amb els aliments disparats
Comparteix
La inflació consolida el ritme creixent després de trencar la tendència a la moderació al gener i la subjacent continua molt per sobre de la general
La planta de Nissan a la Zona Franca / ACN
Canviar el Japó per Austràlia: així acaba la reindustrialització de Nissan
Notícia: Canviar el Japó per Austràlia: així acaba la reindustrialització de Nissan
Comparteix
La mesa de reindustrialització de la companyia arriba a un acord amb els sindicats i les autoritats i es preveu que el 'hub' de descarbonització comenci a treballar l'abans millor
El president de la Fundació 'la Caixa', Isidre Fainé / Fundació 'la Caixa'
CriteriaCaixa va obtenir un benefici net de 1.199 milions
Notícia: CriteriaCaixa va obtenir un benefici net de 1.199 milions
Comparteix
El valor net dels actius de Criteria va créixer fins als 19.663 milions, un 8,7% més, gràcies a la revaloració de CaixaBank
Imatge d'arxiu de l'Eixample de Barcelona / Europa Press
Barcelona vol ser la capital mundial de l’economia feminista
Notícia: Barcelona vol ser la capital mundial de l’economia feminista
Comparteix
La capital acull un congrés relacionat amb aquest corrent econòmic amb uns 400 participants d'una cinquantena de països

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa