MónEconomia
Sanofi inaugura la nova seu a Barcelona amb 800 empleats
  • CA

La farmacèutica francesa Sanofi ha estrenat oficialment aquest dilluns la nova seu central a Barcelona. Situada a l’edifici de la Torre Meridian, integra els 800 treballadors que la biofarmacèutica té a la capital catalana, la meitat –uns 400- dins el ‘hub’ digital global que lidera la innovació i transformació de Sanofi en l’àmbit internacional. “La inauguració de la nova seu central per a Espanya és un exemple més de la nostra aposta i compromís amb el país i reflecteix el que és Sanofi: una companyia moderna, digital, respectuosa amb el medi ambient i adaptada a les noves formes de treballar”, ha apuntat la directora general, Raquel Tapia. La companyia ha invertit 49,4 milions d’euros en R+D l’últim any, amb un acumulat de 206 milions en cinc anys. En la inauguració han intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la tercera tinenta d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, el cònsol de França a Barcelona, Olivier Ramadour, el CEO de Sanofi, Paul Hudson, i la directora general de Sanofi Espanya, Raquel Tapia.

De les 18 plantes de l’edifici Sanofi n’ocupa 6, el que es tradueix en un total de 7.500 metres quadrats, i les oficines compten amb diferents tipus d’àrees diferenciades segons el tipus d’activitat, amb l’objectiu de compaginar el treball presencial i el teletreball, ja que, des de la pandèmia, els treballadors de la companyia poden teletreballar tres dies a la setmana.

La nova seu té més de 100 sales de reunions i cinc ‘Community Hub’s’, està equipada amb tecnologia IoT i els treballadors tenen accés a través d’una aplicació a la gestió del seu dia a dia i a serveis com la reserva de sales, de taquilles i de places d’aparcament. A més, Sanofi ha introduït altres serveis orientats als treballadors com a consulta mèdica, fisioteràpia i nutrició, a més de sala de lactància, classes de ioga i pilates, i acords amb centres esportius per a fomentar l’activitat física.

A més, aquestes noves oficines s’han dissenyat per a reduir l’impacte mediambiental gràcies a un ús responsable dels recursos i l’aplicació de criteris d’eficiència energètica. Segons la companyia, amb aquestes oficines es calcula que cada any reduiran la seva petjada de carboni en 91 tones mètriques de CO₂.

Soci històric de Catalunya

Sanofi és, en paraules del conseller Torrent, és un soci històric de Catalunya des de fa 50 anys, quan la companyia va inaugurar el seu centre industrial de Riells i Viabrea: “És un cas clar de com, si potenciem allò en què som bons i aquesta trajectòria que hem sabut construir, tenim un futur molt interessant davant nosaltres”. A més el conseller ha afegit que Barcelona i Catalunya s’estan consolidant en paral·lel com un hub tecnològic, el cinquè d’Europa, i que són el “terreny de joc” i un dels epicentres en què es troben salut i noves tecnologies.

Laia Bonet, per la seva part, ha recordat que a Barcelona hi ha més de 200 laboratoris “del més alt nivell” que són responsables del 50% de tota la indústria farmacèutica espanyola. Ha afegit que la capital catalana és una ciutat referent en ciència i innovació, i que tots dos aspectes conformen un gran eix de desenvolupament econòmic per a la ciutat.

Des de la part de l’empresa, Raquel Tapia, ha afirmat que la inauguració d’aquesta nova a Barcelona és un exemple de l’aposta i compromís de la companyia per la ciutat. A més, ha considerat que reflecteix el que defineix a l’empresa, “una companyia moderna, digital, respectuosa amb el medi ambient, adaptada a les noves maneres de treballar i garant del benestar dels seus equips”. El CEO de la companyia, Paul Hudson, ha explicat que es va reunir recentment amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i que va ser una “interessant” trobada.

Més notícies
Emmanuel Macron i Pedro Sánchez durant l'última cimera hispanofrancesa celebrada a Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
Macron guanya Sánchez en la cursa contra la inflació alimentària
Notícia: Macron guanya Sánchez en la cursa contra la inflació alimentària
Comparteix
França ha arribat a un acord amb les grans distribuïdores del país per crear una cistella de productes contra la inflació
Imatge de la façana de la seu de la Cambra de Barcelona / Europa Press
Tusquets reclama a la Generalitat que canviï el sistema de vot a la Cambra
Notícia: Tusquets reclama a la Generalitat que canviï el sistema de vot a la Cambra
Comparteix
Tusquets ha reclamat que no es cometin els mateixos errors de fa quatre anys que va portar a "vulnerar els drets fonamentals"
Un treballador d'Empordàlia portant l'oli a refinar / ACN
El creixement econòmic català desaccelerarà quatre punts respecte al 2022
Notícia: El creixement econòmic català desaccelerarà quatre punts respecte al 2022
Comparteix
Funcas assegura que augment del PIB català serà de l'1,4%
Els tribunals mercantils acumulen concursos de creditors el 2021 / EP
Els concursos de creditors cauen gairebé un 60% el febrer
Notícia: Els concursos de creditors cauen gairebé un 60% el febrer
Comparteix
Unes 228 empreses que van presentar concurs, mentre que l'acumulat dels dos primers mesos de l'any cau gairebé un 30%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa