MónEconomia
Pallete es compromet a augmentar els ingressos en els mercats clau

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, s’ha compromès a continuar complint els objectius de Telefónica i a créixer en ingressos en els seus quatre mercats clau -Espanya, el Regne Unit, Alemanya i el Brasil- durant el seu discurs davant de la junta general d’accionistes de la companyia. A canvi, però els accionistes li han retornat la confiança aprovant el dividend proposat i les noves remuneracions.

Durant la seva intervenció Pallete ha assenyalat que, de cara a aquest 2023, també s’espera créixer a doble dígit amb Telefónica Tech, crear valor amb Telefónica Infra i continuar modulant l’exposició a Hispanoamèrica i transformant les seves operacions. “Hem complert malgrat l’arribada de molts cignes negres. Hem complert perquè Telefónica sempre compleix. No ha estat fàcil, però ho hem fet”, ha assegurat el directiu. Álvarez-Pallete ha subratllat que espera que el grup creixi també en el seu resultat operatiu abans d’amortitzacions (Oibda), i ha destacat el compromís a mantenir “un esforç inversor rellevant, però controlat”, alhora que una “atractiva política de retribució a l’accionista”.

Canvi de regulació

Durant el seu discurs el president de Telefónica ha aprofitat, una vegada més, per reclamar un canvi en la regulació sobre la companyia, al·legant que va ser pensada per a “un exmonopoli de coure”. En aquesta línia Álvarez-Pallete ha afegit que “no es pot regular aquesta companyia amb les regles d’un món que ja no existeix”. En aquest camp, també ha recordat la necessitat d’una contribució justa per part de les grans tecnològiques per al manteniment de les xarxes.

Aprovació del dividend

Després d’escoltar Álvarez-Pallete els accionistes de la companyia han aprovat aquest divendres tots els punts de l’ordre del dia, inclòs el dividend de 0,30 euros per acció i la nova política de remuneracions dels directius. Així mateix, també s’ha reelegit a PricewaterhouseCoopers (PwC) com a auditor dels comptes de la companyia i s’ha aprovat la reducció d’un 0,43% del capital de l’empresa. D’altra banda, s’ha facultat al Consell per a aprovar nous programes d’autocartera durant els pròxims cinc anys.

Balanç de mandat d’Álvarez-Pallete

Més enllà dels compromisos per a Telefónica, el president de la companyia ha fet balanç dels seus set anys al capdavant de la companyia i ha destacat el creixement en clients fins als 383 milions i la remuneració a l’accionista, que ha superat els 17.300 milions d’euros. A més, ha recordat que la companyia ha tancat operacions per un valor pròxim als 81.000 milions d’euros, que li han permès reduir el seu deute a 23.000 milions d’euros, en el mateix període en el qual ha invertit més de 55.000 milions d’euros, amb la construcció de quatre milions de quilòmetres de fibra i 115.000 estacions basi de 4G i 5G.

Així mateix, Pallete ha tret pit de la culminació de la transformació en una empresa de connectivitat i serveis digitals, ja que aquests ingressos han passat de pesar un 46% en el balanç de la companyia en 2015 al 73% actual. D’altra banda, Álvarez Pallete no ha oblidat el compromís climàtic de la companyia, que ha reduït en un 80% les seves emissions i desmantellat 111.000 tones de cable de coure, al mateix temps que ha tancat més de 2.200 centrals.

Més notícies
El ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, conversant amb el president de Pimec, Antoni Cañete / David Zorrakino - Europa Press
Pimec retreu a Escrivá que la reforma de les pensions arribi tard
Notícia: Pimec retreu a Escrivá que la reforma de les pensions arribi tard
Comparteix
Cañete ha reconegut al ministre Escrivá que la reforma de les pensions "era absolutament necessària"
Una torre de distribució electricitat - Europa Press
La inflació a l’eurozona baixa per cinquè mes consecutiu per l’energia
Notícia: La inflació a l’eurozona baixa per cinquè mes consecutiu per l’energia
Comparteix
l'índex de preus disminueix i se situa en el 6,9% al març, 1,6 punts menys respecte a la taxa interanual registrada al febrer
Un dels passadissos de l'ampliada plataforma de Condis / ACN
Condis factura un 5% menys el 2022 per la inflació i els costos energètics
Notícia: Condis factura un 5% menys el 2022 per la inflació i els costos energètics
Comparteix
La cadena de supermercats "reorienta" la seva estratègia comercial i afegeix 200 productes de marca propia
La planta de Seat a Martorell / EP
Seat finalitzarà dos mesos i mig abans l’ERTO de Martorell i Barcelona
Notícia: Seat finalitzarà dos mesos i mig abans l’ERTO de Martorell i Barcelona
Comparteix
L'automobilística preveu contractar 1.000 treballadors temporals durant l'estiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa