MónEconomia
L’activitat de negoci al MWC torna a nivells prepandèmia
  • CA

Les activitats de negoci en el marc del MWC ja han assolit els nivells anteriors a la pandèmia. Segons les estimacions de la GSMA –la patronal de la indústria mòbil encarregada d’organitzar l’esdeveniment– durant l’edició d’enguany s’han “produït més reunions i signat més contractes que mai” entre les prop de 2.400 empreses que s’hi exhibeixen, 300 de les quals són catalanes. Segons ha apuntat la CMO de l’associació empresarial Lara Dewar, la celebració ha estat la prova que “els esdeveniments corporatius en persona continuen sent altament rellevants”.

Si bé les dades finals de visitants al recinte Gran Via durant les quatre jornades del congrés encara no estan disponibles, des de la patronal apunten alt. La directiva ha assegurat, en aquest sentit, que la xifra final es trobarà “probablement per sobre” de les expectatives plantejades durant les setmanes prèvies al MWC, que se situaven entre els 80.000 i els 85.000 congressistes. La xifra encara queda lluny, però, del rècord que es va assolir el 2019 amb, quan es van fregar els 110.000 visitants.

Imatge de l'entrada del MWC / Kike Rincón - Europa Press
Imatge de l’entrada del MWC / EP

Diversitat a tots els fronts

Amb 200 països representats als salons de Fira, Dewar ha assegurat que “tot el que podem mesurar és positiu”. En un any en què GSMA ha refermat la seva aposta per la diversitat, el 40% dels keynote speakers han estat dones. També s’ha intensificat la presència de diversos sectors econòmics. En aquest sentit, el CEO de la patronal, John Hoffman, ha recordat que menys del 50% dels negocis presents al congrés estan directament lligats al sector de les telecomunicacions. “Aquest és el lloc on es ve a veure el futur”, promet el directiu. En aquest sentit, ha destacat la feina d’una de les empreses catalanes més cridaneres d’aquesta edició, Bioo, amb un model de negoci lligat a l’energia connectada amb els vegetals.

El negoci que ve

En un sentit similar, Dewar ha celebrat el “bon equilibri entre operadors mòbils i indústries adjacents” que s’ha aconseguit a la present edició de la fira. Els parlamentaris principals han oscil·lat entre els principals dirigents de les grans TelCo europees, com Orange o Telefónica, i la presidència d’algunes de les grans companyies digitals del planeta, com ara Netflix. La confluència de sectors diversos a l’agenda del MWC permet, segons la cap de màrqueting, que s’hi donin “debats importants amb preguntes suggerents al món del negoci d’avui dia”. “Hem de convidar la gent a tenir aquestes converses, i ningú pot fer-ho com el Mobile”, conclou.

Més notícies
Imatge d'arxiu de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde / Arne Dedert - dpa
Lagarde carrega contra la rebaixa de l’IVA dels aliments de Sánchez
Notícia: Lagarde carrega contra la rebaixa de l’IVA dels aliments de Sánchez
Comparteix
La presidenta del BCE ha considerat que rebaixar l'IVA dels aliments provocarà una segona onada d'augment dels preus
Imatge d'arxiu d'una oficina de treball a Catalunya / ACN
L’atur es manté estable a Catalunya al febrer sobre els 350.000 desocupats
Notícia: L’atur es manté estable a Catalunya al febrer sobre els 350.000 desocupats
Comparteix
L'atur va baixar a Catalunya en 356 persones durant el mes de febrer, el que suposa una baixada del 0,1%
Guerra oberta pel cost de les xarxes: Europa i el ‘fair share’
Notícia: Guerra oberta pel cost de les xarxes: Europa i el ‘fair share’
Comparteix
"És la primera vegada que la Comissió Europea estaria disposada a escoltar les reclamacions dels operadors de telecomunicacions i fer una proposta normativa per tal de materialitzar una taxa"
Imatge d'arxiu d'un dron volant / ACN
Els robots conquereixen la cadena logística catalana
Notícia: Els robots conquereixen la cadena logística catalana
Comparteix
La robòtica està facilitant l'enviament de paquets d'última milla i l'automatització de les plantes industrials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa