MónEconomia
Les matriculacions de turismes creixen un 19,7% a Catalunya

Les matriculacions de nous turismes acceleren a Catalunya un 20% interanual durant el mes de maig. Segons dades de la patronal del cotxe Anfac, es van vendre al país un total d’11.124 turismes, un 19,7% més que durant el mateix període del 2022. Amb aquest impuls, Catalunya s’estableix com el territori amb un major creixement any a any de tot l’Estat espanyol, seguit per l’Aragó, que va evolucionar positivament un 18,5%. A l’altra banda de la taula hi ha les Balears, on es van vendre un 25% menys de turismes el cinquè mes de l’any. Els cotxes de lloguer i les flotes professionals dominen el mes, mentre que les operacions de particulars s’han alentit, l’única escletxa que “preocupa” als empresaris.

Només la Comunitat Autònoma Madrilenya ha quedat per sobre de Catalunya en vendes durant el maig –això sí, amb una important escletxa de més de 33.000 vendes–. La regió de la capital de l’Estat va registrar unes 44.116 matriculacions, un 47,9% del total de l’estat. Catalunya, per la seva banda, va ocupar una quota de mercat del 12,1%. En total, la patronal comptabilitza unes 92.000 unitats venudes, un 8,3% més que ara fa un any. El sector automobilístic espanyol encadena, així, cinc mesos consecutius d’alces a la sortida de la crisi de semiconductors.

Imatge d'un operari a la planta de Seat a Martorell / Europa Press
Imatge d’un operari a la planta de Seat a Martorell / Europa Press

La pandèmia no s’esborra

Tot i el creixement interanual, que en l’acumulat de l’any s’eleva fins al 27% –s’han venut uns 404.000 cotxes més entre el gener i el maig del 2023 que en el mateix tram un any abans– el sector encara no ha recuperat el ritme anterior a la pandèmia. En comparació amb el 2019, les vendes s’han quedat un 28% per sota. Tot i això, la millora del negoci ha encetat, segons Anfac, un cicle ascendent. La patronal celebra que l’acceleració de la producció permet “respondre amb major agilitat a les demandes dels concessionaris”, el que eleva les previsions de l’exercici fins als 950.000 vehicles venuts, 25.000 més del que s’esperava al gener.

El vehicle alternatiu domina

Segons les dades d’Anfac, i com ja és tendència durant els darrers mesos, els vehicles alternatius ja sumen més vendes que la benzina i el dièsel. La suma dels híbrids endollables i no endollables, els vehicles de gas i altres formats de propulsió no basada en hidrocarburs han crescut per sobre del 34% interanual, fins a les 5.994 unitats; mentre que la benzina i el gasoli s’han quedat en els 5.120 cotxes venuts.

Més notícies
Una edició anterior del SIL / Cedida
El SIL generarà un impacte econòmic de 40 milions a Barcelona
Notícia: El SIL generarà un impacte econòmic de 40 milions a Barcelona
Comparteix
En el congrés hi haurà 650 empreses expositores i visitants procedents de 180 països diferents, i es realitzaran 124 sessions amb més de 400 speakers internacionals
Imatge d'un tren de rodalies a l'estació de Sants / Lorena Sopêna - Europa Press
Catalunya pateix un dèficit de 40.000 milions en infraestructures
Notícia: Catalunya pateix un dèficit de 40.000 milions en infraestructures
Comparteix
Foment del Treball també ha reclamat el traspàs immediat del servei de Rodalies a la Generalitat
Una oficina del SEPE espanyol / EP
Espanya dobla la taxa d’atur de l’eurozona
Notícia: Espanya dobla la taxa d’atur de l’eurozona
Comparteix
La desocupació a la unió monetària cau al mínim històric del 6,5% mentre que l'Estat evidencia problemes estructurals fregant el 13%, la més alta de la regió
Cues a l'Aeroport per la vaga de Ryanair / EP
Catalunya, epicentre del turisme a l’estat
Notícia: Catalunya, epicentre del turisme a l’estat
Comparteix
Durant el mes d'abril Catalunya es va situar com a destí preferit a l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa