MónEconomia
L’ISE genera més de 8 milions d’euros per a les empreses catalanes
  • CA

Les empreses catalanes amb presència a l’ISE esperen generar més de 8 milions d’euros de volum de negoci durant el pròxim any arran de la seva activitat al congrés. Prop de la meitat de les 73 firmes del país que han mostrat les seves solucions a Fira de Barcelona han arribat a alguna mena d’entesa comercial durant les quatre jornades del saló -amb un 43% del total declarant haver tancat acords-.

Segons les dades facilitades per l’agència per a la competitivitat de l’empresa del departament d’Empresa i Treball Acció, les empreses catalanes han celebrat més de 8.000 reunions amb potencials partners des de l’inici de l’ISE. Més de la meitat -un 58%, com concreta l’entitat- han estat amb clients internacionals, assolint així l’objectiu d’impulsar la projecció als mercats exteriors, una de les metes centrals del sector.

La millor edició barcelonina

El principal congrés mundial del sector audiovisual ha tancat la seva millor edició a Barcelona amb 58.100 congressistes. El certamen, segons ha apuntat el seu CEO Mike Blackman, clausura una setmana “extraordinària i gratificant” amb un creixement interanual de 18.100 visitants i deixant enrere, a més, les 52.000 persones que va aplegar el 2020 a Amsterdam, el darrer any a la ciutat neerlandesa.

El conseller delegat d'ISE, Mike Blackman, amb el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent / EP
El conseller delegat d’ISE, Mike Blackman, amb el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent / EP

L’ISE, fonamental

Val a dir, apunten des del departament, que les dades no són definitives, en tant que les relacions establertes durant les darreres jornades encara poden fructificar en negocis concrets durant els pròxims mesos. Sobre la base publicada avui, però, el conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent ha celebrat “l’impacte que té per al teixit productiu que l’ISE se celebri a Catalunya”.

Amb un 2,9% del PIB del país i uns 32.000 treballadors, el sector audiovisual sosté la seva projecció sobre el fonament d’una Fira que, com apunten les associacions professionals, el connecta amb el món. “En els pròxims anys -afegeix Torrent- ISE actuarà com a palanca per accelerar el creixement d’aquest àmbit i el seu posicionament a escala mundial”.

Edició de mèrit

L’edició d’enguany apuntava als millors resultats per a les empreses catalanes a la història del congrés. Les 73 empreses que s’han exposat a Gran Via suposen un creixement del 7% respecte del 2022, i consoliden Catalunya com el cinquè mercat amb més afluència de negoci, només per darrere de gegants mundials com Alemanya, el Regne Unit o els Estats Units.

Més notícies
La presidenta del BCE, Christine Lagarde - Europa Press
Experts europeus eleven les previsions d’inflació per al 2023
Notícia: Experts europeus eleven les previsions d’inflació per al 2023
Comparteix
L'enquesta a analistes del Banc Central Europeu revisa a l'alça l'índex de preus a dos anys vista i justifica l'enduriment de la política econòmica
Part de les plaques fotovoltaiques instal·lades al polígon de Mercabarna en el marc de l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona / ACN
Mercabarna gestionarà el parc fotovoltaic en teulades més gran de l’Estat
Notícia: Mercabarna gestionarà el parc fotovoltaic en teulades més gran de l’Estat
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona, l'empresa Acelera Energía i Mercabarna creen una societat publicoprivada que invertirà 12 milions en el manteniment de plaques solars a les taulades dels edificis del mercat
Imatge d'arxiu del president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri / Rober Solsona - Europa Press
CaixaBank no tornarà Barcelona per “voluntat de permanència” a València
Notícia: CaixaBank no tornarà Barcelona per “voluntat de permanència” a València
Comparteix
CaixaBank haurà de pagar aproximadament uns 400 milions d'euros per l'impost a la banca del govern espanyol
La llei de l'habitatge pot ajudar a controlar-ne el preu / ACN
El lloguer català puja un 1,6% i supera el màxim històric
Notícia: El lloguer català puja un 1,6% i supera el màxim històric
Comparteix
Barcelona està a -1,8% d'aconseguir el preu d'abril del 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa