MónEconomia
Google retallarà un 6% la seva plantilla amb 12.000 acomiadaments
  • CA

Segueix l’onada d’acomiadaments massius a les grans tecnològiques nord-americanes. Si els primers van ser Facebook i Amazon, ara ha arribat el tron d’Alphabet, la matriu de Google. Aquest divendres l’empresa nord-americana ha anunciat que suprimirà uns 12.000 llocs de treball a tot el món, xifra pròxima al 6% de la plantilla. La idea d’aquests acomiadaments, segons ha justificat el CEO, Sundar Pichai, és abordar l’afebliment de les condicions econòmiques.

“Hem decidit reduir la nostra plantilla en aproximadament 12.000 llocs de treball”, ha comunicat Pichai, afirmant que l’empresa ja ha contactat per correu electrònic amb els empleats afectats als Estats Units, mentre que, en altres països, “aquest procés portarà més temps per culpa de les lleis i pràctiques locals”.

Un bon exemple d’aquest fet és el de Chris McDonald, que fins avui formava part de la plantilla de Google i s’ha trobat un correu on el feien fora. A més, ha assegurat via Twitter que en lloc de l’acomiadament esperava “una revisió del rendiment brillant” i que just havia començat a liderar fa relativament poc “un projecte crític a la meva organització” per a l’empresa.

L’executiu ha explicat que en els últims dos anys la multinacional havia escomès una política de contractacions “per a igualar i alimentar” el creixement espectacular experimentat en aquest període. “Contractem per a una realitat econòmica diferent de la qual enfrontem avui”, ha reconegut. En aquest sentit, ha precisat que els rols a eliminar reflecteixen el resultat d’una revisió rigorosa realitzada en totes les àrees i funcions per a garantir que responen a les principals prioritats de l’empresa i “abasten Alphabet, àrees de productes, funcions, nivells i regions”.

D’aquesta manera, el gegant nord-americà se suma a l’ona d’acomiadaments massius en el sector tecnològic estatunidenc davant les pitjors condicions de l’economia i l’augment dels costos, després de l’anunci aquesta mateixa setmana de Microsoft que retallà fins a 10.000 llocs de treball arreu del món. Entre els motius que va argumentar el CEO de Microsoft, Satya Nadela, hi ha la reducció de la despesa digital després de l’impuls generat per la pandèmia juntament amb el context econòmic actual que podria portar diversos països a la recessió, i la nova era que s’obre amb els avenços en intel·ligència artificial. “Aquestes decisions són difícils, però necessàries”, va lamntar Nadela en un comunicat.

Més notícies
Imatge de la reunió de treball entre el conseller Roger Torrent i els responsables de FunPlus a Barcelona / Departament d'Empresa i Treball
FunPlus fixa a Barcelona la seu europea de desenvolupament de videojocs
Notícia: FunPlus fixa a Barcelona la seu europea de desenvolupament de videojocs
Comparteix
FunPlus crearà 120 llocs de treball a Barcelona en els pròxims 5 anys com a part dels plans d’expansió
El conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, en un esmorzar organtizat per Foment i PWC / ACN
Wallbox confirma als treballadors el primer ERO de la companyia
Notícia: Wallbox confirma als treballadors el primer ERO de la companyia
Comparteix
Els acomiadaments afectarien al 15% de la massa salarial i afectarà als quatre centres de treball catalans de l'empresa
Imatge d'arxiu de l'aparador d'una immobiliària / Europa Press
La compravenda d’habitatges marca un nou rècord amb un creixement del 19%
Notícia: La compravenda d’habitatges marca un nou rècord amb un creixement del 19%
Comparteix
El mes de novembre es van fer 8.822 operacions a Catalunya
Monedes d'euro / Pixabay
La catalana MONEI emetrà el primer euro digital d’Europa
Notícia: La catalana MONEI emetrà el primer euro digital d’Europa
Comparteix
El projecte, avalat pel Banc d'Espanya, facilita l’enviament de diners a escala mundial gràcies a un token vinculat a l’euro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa