MónEconomia
Foment fitxa l’exconseller Carles Mundó com a assessor de Sánchez Llibre
  • CA

L’exconseller de Justícia del Govern de la Generalitat, Carles Mundó, ha fitxat per Foment del Treball. Segons ha informat la patronal catalana aquest dilluns Mundó s’incorpora a l’entitat com a nou conseller de la Presidència, és a dir s’incorpora al grup d’assessors del president, Josep Sánchez Llibre. Aquests gurús de Sánchez Llibre es dediquen a fer propostes concretes per a les accions de Foment del Treball. A més, la patronal precisa que la tasca de conseller no comporta cap mena de retribució econòmica.

Mundó va ser conseller de Justícia entre el 2016 i el 2017 sota la presidència de Carles Puigdemont. Va ser destituït del seu càrrec poc després del referèndum de l’1 d’octubre a causa de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Durant el seu mandat va tancar la presó Model de Barcelona, es va completar el Codi Civil de Catalunya amb l’aprovació de la Llei sobre Obligacions i contractes, i va aprovar la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que va anul·lar 66.000 judicis, entre d’altres. Va abandonar la política institucional després de ser elegit diputat a les eleccions del 21-D del 2017, quan va renunciar al seu escó per motius personals.

Més fitxatges polítics

El fitxatge de l’exconseller Mundó no és el primer relacionat amb el món polític que ha que fet Sánchez Llibre en els últims mesos. El passat mes de novembre Foment va incorporar a la també exconsellera Elsa Artadi per Junts per Catalunya i Valeriano Gómez, exministre de Treball i Immigració del govern espanyol entre el 2008 i el 2011, sota el mandat de José Luís Rodríguez Zapatero. Uns fitxatges que es donen pocs mesos abans d’unes eleccions municipals que es preveuen claus per entreveure el futur polític de Catalunya on es pressuposa que tant Esquerra Republicana, partit de Mundó, com Junts, partit d’Artadi, així com el PSC, partit de Gómez, tinguin un paper preponderant.

Josep Sánchez Llibre president de Foment del Treball / David Zorrakino - EuropaPress
Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball / David Zorrakino – EuropaPress

Dins del mateix grups d’assessors del que disposa el president de Foment també tenim perfils empresarials, entre els quals destaca la directora de finançament europeu i afers públics, sostenibilitat i RSC del grup Ametller Origen, Marta Angerri, o l’exconseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència Josep Maria Guinart, especialitzat en àmbits com l’energia, les telecomunicacions, l’audiovisual o el transport ferroviari i aeroportuari.

Dins d’aquest consell assessor també hi trobem el president del saló internacional de l’automòbil de Barcelona, Enrique Lacalle; l’exportaveu del PP al congrés dels diputats Vicente Martínez Pujalte o Laura Pellisé, cap d’Afers Governamentals i Política a la filial espanyola de la biotecnològica nord-americana Amgen.

Més notícies
Imatge de la nova planta de Covestro a Tarragona / Covestro
Covestro inverteix de 200 milions d’euros en una planta de clor a Tarragona
Notícia: Covestro inverteix de 200 milions d’euros en una planta de clor a Tarragona
Comparteix
La inversió de Covestro ha permès la creació de 50 nous llocs de treball
Fotografia panoràmica de Barcelona / Pixabay
El Govern va captar 620 milions d’inversió estrangera el 2022
Notícia: El Govern va captar 620 milions d’inversió estrangera el 2022
Comparteix
En total han estat 94 projectes que han creat un total de 3.464 nous llocs de treball
El lloguer assoleix màxims històrics a Catalunya / ACN
El preu del lloguer es dispara a Catalunya fins al seu màxim històric
Notícia: El preu del lloguer es dispara a Catalunya fins al seu màxim històric
Comparteix
La renda de l'habitatge s'eleva fins als 16 euros el metre quadrat, segons Idealista, prop d'un euro per sobre del rècord de l'abril del 2020
Entrada del centre comercial L'Illa Diagonal / ACN
Les vendes a grans superfícies catalanes augmenten un 10,5% el 2022
Notícia: Les vendes a grans superfícies catalanes augmenten un 10,5% el 2022
Comparteix
Destaca l'augment d'un 14,8% dels productes no alimentaris i -en menor mesura- el creixement d'un 6,6% de les vendes d'aliments

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 06, 2023 | 16:14
    Ricard febrer 06, 2023 | 16:14
    Sanchez podrà fer unes propostes impressionants amb tants d'assessors. Si vol. Per què per ara les propostes de Foment les signaria Cambó.
  2. Icona del comentari de: Pako Jones Menda a febrer 06, 2023 | 19:06
    Pako Jones Menda febrer 06, 2023 | 19:06
    Contuberni sipai.
  3. Icona del comentari de: Cge a febrer 07, 2023 | 06:59
    Cge febrer 07, 2023 | 06:59
    ER es la que es vanta de no tenir corrupció, jo hem pregunto, totes les portes giratories que ha fet des de que esta el poder no són corrupció. L'antic Josep Alsina a Pime, la germana de usurpadora de la presidencia del Parlament Alba Vergés amb un sou per no fer res de 100.000 € anuals....... Aixó que és?
  4. Icona del comentari de: Erc, us felicito fills! a febrer 07, 2023 | 11:55
    Erc, us felicito fills! febrer 07, 2023 | 11:55
    Tots són carn d'olla dins del contubernio amb els del 155. Encara me'n recordo a la plaça de Vic dia rere dia i ara ja els veieu aquests d'erc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa