MónEconomia
Cusiné o com sortir més fort de la crisi de subministraments

La crisi de les cadenes de subministrament de matèries primeres ha estat una de les grans reocupacions els últims anys, sobretot des de la pandèmia, tant per la indústria com per la societat catalana. Tot plegat ha suposat un repte per a les empreses proveïdores de matèries primeres per tal de complir els seus compromisos. Una d’aquestes empreses ha estat la catalana Cusiné, situada a Olèrdola, que es dedica a proveir sal, sucre, farina i matèries primeres per a l’alimentació i la indústria. A més, durant la pandèmia van decidir augmentar la seva inversió per professionalitzar i augmentar el seu equip de vendes i millorar l’eficiència i productivitat de les seves plantes, actualment disposen de 15.000 m² de naus industrials i 2.000 m² de naus refrigerades. Tot plegat els ha portat a tancar el 2022 amb una facturació de 43,50 milions d’euros el que suposa un creixement del 32% respecte al 2021.

De fet, des de l’empresa comenten que “en un entorn econòmic com l’actual”, amb una grandíssima inflació, pot enganyar una mica, però el CEO de la Companyia, Jaume Cusiné, destacat que el més important no és tant la facturació total sinó el fet d’haver augmentat els quilos de mercaderia venuts. El mateix CEO destaca que durant el 2022 Cusiné l’empresa també ha crescut en un 11% les tones venudes, arribant a un total de 102.400 tones en matèries primeres. De cara a aquest 2023 les expectatives es mantenen positives, ja que el Cusiné assegura que preveuen augmentar un 50% la facturació aproximadament i augmentar un 7% els quilos de mercaderia venuts.

“La situació global del subministrament de matèries primeres és complexa a causa de l’escassetat de producte i als forts increments que pateixen les plantes productores de l’electricitat i del gas, fets que comporten que els preus pugin constantment. Aquesta mancança de productes és deguda a diversos motius, com són: la falta d’inversió a les plantes per la covid, les males collites per culpa de les pluges, la baixa importació pel fort increment dels costos del transport marítim i a l’equiparació de l’euro amb el dòlar” explica Jaume Cusiné.

En aquesta línia el mateix Cusiné assegura que un dels conflictes que més estan notant és que amb la gran alça dels preus que està patint tota Europa l’empresa s’ha hagut d’adaptar. Ho han fet assegurant els productes per intentar rebaixar els riscos de les operacions, i han hagut de treballar més tota la problemàtica del deute amb els clients.

Jaume i Marta Cusiné, els dos CoCEO de Cusiné / Cusiné
Jaume i Marta Cusiné, els dos CoCEO de Cusiné / Cusiné

Aquest 2022, amb la incorporació de la 3a generació al capdavant de l’empresa, amb el nomenament de Jaume i Marta Cusiné Domènech com a nous CEO de la companyia, que han decidit fer un pas endavant i presentar la seva nova marca. L’equip, que ara compta amb 72 treballadors amb un creixement del 13% des del 2021 i que seguirà creixent aquest 2022, ha engegat una nova estratègia comercial i comunicativa amb la intenció de mirar cap al futur i ser més representatius dels temps actuals.

Expansió internacional

Una de les novetats de l’empresa els últims temps és la voluntat d’expandir el negoci a l’exterior, sobretot a aquells països pròxims a Catalunya. Actualment, la companyia ja subministra productes arreu d’Europa, sobretot a França i Portugal, així com altres estats com Suècia, Alemanya i Nord d’Àfrica. Aquesta aposta pel negoci internacional ha portat a l’empresa catalana al fet que fins al 18% de les vendes ha estat d’exportació internacional. En aquesta línia Marta Cusiné assegura que “treballem amb partners europeus i amb les nostres marques internes per assegurar el subministrament de productes als clients. Una de les claus són els estocs de seguretat, la prioritat màxima de l’empresa, que ens permeten subministrar de forma regular als clients”.

La companyia destaca en el sector per la seva provisió d’estocs de seguretat, la precisió logística i l’abast integral. Especialment, des de la pandèmia de la COVID-19 i amb l’actual situació de matèries primeres a conseqüència de la guerra d’Ucraïna, Cusiné s’ha convertit en un proveïdor imprescindible per a molts sectors alimentaris i empreses industrials gràcies a la seva rapidesa de subministrament i provisió.

Més notícies
La seu de Credit Suisse a Madrid / EP
El banc suís UBS compra Credit Suisse per 3.000 milions de dòlars
Notícia: El banc suís UBS compra Credit Suisse per 3.000 milions de dòlars
Comparteix
Segons el 'Finantial Times' han fet una oferta de fins a 1.000 milions de dòlars (930 milions d'euros)
Els hackers es professionalitzen i creix la delinqüència cibernètica / Pixabay
Catalunya es converteix en el nou objectiu preuat del cibercrim
Notícia: Catalunya es converteix en el nou objectiu preuat del cibercrim
Comparteix
L'Agència de Ciberseguretat ha anunciat que el país és un focus d'interès ho exemplifica amb l'atac a l'Hospital Clínic
El ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá / Jesús Hellín - Europa Press
Escrivá: “La reforma de pensions no afecta la competitivitat empresarial”
Notícia: Escrivá: “La reforma de pensions no afecta la competitivitat empresarial”
Comparteix
El ministre retreu les crítiques de Feijóo: "Qualificar la reforma de nyap o PowerPoint és una falta de respecte"
Un vehicle elèctric connectat a un punt de recàrrega de l'empresa Powerdot / EP
Volkswagen dibuixa a Catalunya el cercle virtuós del cotxe elèctric
Notícia: Volkswagen dibuixa a Catalunya el cercle virtuós del cotxe elèctric
Comparteix
L'entrada de nous models elèctrics assequibles al mercat esdevé clau per establir les economies d'escala que el sector reclama per esdevenir una alternativa de masses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa