MónEconomia
Cupra suposarà més del 50% de les vendes de Seat aquest 2023

Seat preveu que Cupra suposi més del 50% de les seves vendes en 2023, segons ha confirmat la mateixa companyia aquest dimecres. En una roda de premsa a casa Seat, el conseller delegat de l’empresa, Wayne Griffiths, i el vicepresident executiu de Finances i Tecnologies de la Informació, David Powels, que han reafirmat l’aposta de Seat pel creixement futur de Cupra, recordant que en 2022 van invertir en la marca més de 10.000 milions d’euros. Cal apuntar que aquests 2022 Cupra ja va representar el 40% de les vendes del grup, gràcies a un creixement interanual dels lliuraments del 75%.

Durant la seva intervenció Griffiths ha expressat la seva ambició que Cupra sigui “una de les 100 millors marques globals” de cara al 2030, per la qual cosa han projectat una ofensiva amb sis palanques d’impuls per a llançar l’any 2024 els models Tavascan i Terramar i, el 2025, l’Urban Rebel, amb els quals pretenen arribar a les 500.000 vendes anuals.

Internacionalització

De cara al seu procés d’internacionalització Griffiths ha comentat que Cupra obrirà aquest any quatre nous ‘City Garages’ a Madrid, Berlín, Manchester i París i, amb l’objectiu de convertir-se en una marca “veritablement internacional”. A més els dos dirigents ha assegurat que també estan analitzant la seva entrada a Amèrica del Nord.

En aquesta línia Cupra pretén reforçar la xarxa de concessionaris a Espanya i a Europa, a més de potenciar socis com el Futbol Club Barcelona i el festival de música ‘Primavera Sound’, per la qual cosa Seat ha llançat una col·laboració amb la cantant Rosalía, l’anunci de la qual s’ha projectat aquest dimecres en primícia davant els periodistes.

Canvi d’estratègia a Seat

Per altra banda, Griffiths també ha parlat de l’altra marca del grup, Seat, sobre la que ha destacat que l’aposta per l’electrificació i ha confirmat el gir de la companyia cap a la micromobilitat, encara que ha tornat a endarrerir l’electrificació de la marca a 2035. Aquest enfocament elèctric de l’empresa se centra en Cupra, ja que “no es poden electrificar les dues marques alhora”, ha recalcat el directiu, encara que ha destacat també l’aposta per la mobilitat elèctrica de Seat, tant de cotxes com de motos.

A més, ha destacat la col·laboració amb el govern espanyol per a incentivar la penetració dels cotxes elèctrics a Espanya, que actualment tenen una quota de mercat pròxima al 10%, enfront del 20% de mitjana europea: “No pot ser que Espanya estigui a la meitat”, ha lamentat. Així, Griffiths ha valorat la plataforma ‘Small BEV’ per a la fabricació de vehicles elèctrics petits i ha reafirmat que Seat es troba “a l’entrada de la micromobilitat”. En aquesta línia, el dirigent de Seat ha explicat que estan estudiant ampliar el projecte de les motos Seat Mó amb la fabricació també d’un cotxe “perquè el paper de Seat sigui el de la marca de Volkswagen que ofereixi micromobilitat per a clients més joves”. En aquest sentit, Seat segueix en converses obertes amb Silence per a estudiar la fabricació conjunta d’un microcotxe elèctric, la qual cosa donaria continuïtat a la col·laboració que va arrencar amb les Seat Mó.

Griffiths també s’ha referit a la normativa Euro 7, que busca restringir els estàndards de les emissions contaminants per a automòbils, furgonetes i camions pesats, i ha dit que des de Volkswagen i Seat estan “debatent amb la Comissió Europea i amb els governs perquè l’aplicació no tingui afectació negativa sobre l’ocupació”. Ha considerat que la normativa, tal com està redactada actualment, tindria “un impacte important” en els llocs de treball del sector de l’automoció, i creu que no és realista la seva aplicació de cara a 2035, per la qual cosa ha demanat que s’ajorni i es faci de forma més pragmàtica.

Més notícies
Imatge d'arxiu de Barcelona / JoaquinAranoa - Pixabay
Barcelona augmenta la xifra d’empreses sostenibles amb el turisme
Notícia: Barcelona augmenta la xifra d’empreses sostenibles amb el turisme
Comparteix
Un total de 403 empreses de Barcelona han rebut la certificació Bisphere per a la sostenibilitat turística
Imatge de Carlos Blanco, Elisabeth Martínez i Ernest Sánchez, fundadors de Nuclio / Nuclio
Neix NuclioLabs, una iniciativa per impulsar start-ups de Web 3
Notícia: Neix NuclioLabs, una iniciativa per impulsar start-ups de Web 3
Comparteix
Aquesta és una iniciativa liderada per Nuclio per a crear i dinamitzar start-ups basades en el blockchain o la intel·ligència artificial
El president de la Reseva Federal, Jerome Powell | EP
La crisi bancària fa trontollar les pujades de tipus de la Fed
Notícia: La crisi bancària fa trontollar les pujades de tipus de la Fed
Comparteix
Els mercats nord-americans assumeixen un enduriment de 25 punts bàsics tot i les crides empresarials a un canvi en la política monetària
Treballadora d'una fàbrica d'automòbils / CCOO
Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6%
Notícia: Cau cinc punts l’atur juvenil a Catalunya i se situa en el 16,6%
Comparteix
L'Observatori del Treball apunta que es retalla la distància amb la població de més de 30 anys

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a març 22, 2023 | 19:04
    Cal dir-ho març 22, 2023 | 19:04
    Usuaris de Cupra i Seat sabeu que hi ha disponibles en format Pdf als webs d'aquestes marques els manuals d'ús i manteniment de tots els vehicles que comercialitzen ? Heu d'entrar al web de seat.es (únicament versió en espanyol, en català s'ho reserven per a Andorra, ço és seat.ad on hi tenen catàlegs Pdf de 17 pàgines en català de tots els models ! ), anar a sota de tot, a una columna (la del mig) on hi diu "Seat contigo" i clicar "manuales" (a sota de tot) a continuació cliqueu el model escollit > cliqueu la versió i l'any > cliqueu "ver manual" > Ara atenció ! A la dreta heu de clicar "Descargas /otros idiomas" > i finalment cliqueu "Manual de usuario PDF en catalan". A partir d'aquest moment disposeu de les instruccions d'ús i manteniment en llengua catalana. El què costa de capir és que facin la versió en català i l'amaguin (?!), car a més a més que no és senzill trobar-ho al primer intent, els concessionaris de Seat i Cupra no ho difonen i fins i tot si ho pregunteu us diran que no en saben res (?!). La marca Cupra també disposa dels manuals en Pdf.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa