MónEconomia
Catalunya es consolida com a la millor regió europea en captació d’inversió
  • CA

Catalunya ja s’ha consolidat com a la regió europea amb millor estratègia per captar inversions estrangeres. Així ho ha considerat la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, que situa el país en primera posició. Catalunya lidera un rànquing amb diferents territoris com per exemple Île-de-France (França)-amb qui el país ha empatat- i Escòcia (el Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia). Segons ha destacat el Govern en un comunicat, aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional i és utilitzat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees.

“Catalunya és un imant pels projectes que generen valor afegit”, ha celebrat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent aquest divendres en ser coneixedor de les notícies. I és que la publicació valora particularment l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’Acció, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. Segons ha confirmat el mateix departament d’Empresa, l’organisme va captar 94 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball. Amb tot, Torrent ha destacat que els projectes inversors internacionals són “tractors” per a la transformació del model productiu.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent / Cedida
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent / Cedida

El conseller d’Empresa i Treball també ha volgut remarcar que la confiança dels inversors no només és en Catalunya i la seva cultura sinó que, a través d’Acció, es crea també una confiança amb l’administració pública, el que fa més fàcil que hi hagi més iniciatives per invertir capital en el territori. “Ens anem posicionant de manera molt competitiva”, ha agregat. Pel que fa als països on l’agència de competència de la Generalitat ha creat més vincles destaquen es relacions amb els països asiàtics, sobretot la Xina i Corea del Sud. Torrent ha assegurat que es tracta de territoris amb projectes estratègics de cara al futur. “Són sectors que explicaran la nostra economia i l’economia global en els pròxims anys”, ha subratllat.

Barcelona, capital del talent i la inversió global

El rànquing fDi Magazine també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees. La publicació ha destacat, entre d’altres, l’estratègia de la ciutat per atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, així com l’ecosistema tecnològic que ha generat. D’aquesta manera, la capital catalana ha estat la ciutat d’Europa millor valorada i ha guanyat a moltes de les ja consolidades millors ciutats d’Europa a escala empresarial. Tal com destaca la Generalitat en el comunicat, la capital catalana se situa per davant de Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) o Milà (Itàlia).

Més notícies
Imatge d'arxiu de l'arribada del primer Euromed a l'estació del Camp de Tarragona / ACN
Arriben noves, i minses, inversions espanyoles pel corredor mediterrani
Notícia: Arriben noves, i minses, inversions espanyoles pel corredor mediterrani
Comparteix
Catalunya rebrà un total de 20,7 milions d'euros per diverses obres en el tram entre Tarragona i Vandellòs
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez / EP
L’execució d’inversions a Catalunya es queda en el 15,7% el primer semestre
Notícia: L’execució d’inversions a Catalunya es queda en el 15,7% el primer semestre
Comparteix
Només Andalusia rep un percentatge més baix dels fons pressupostats, amb un 15,1% del total
El president de Cecot, Xavier Panés / ACN
Cecot reclama crear una comissió per vigilar l’execució de les inversions a Catalunya
Notícia: Cecot reclama crear una comissió per vigilar l’execució de les inversions a Catalunya
Comparteix
Xavier Panés ha denunciat que el dèficit en infraestructures a Catalunya ja supera els 30.000 milions d'euros
Les start-ups es nodreixen de les injeccions de diners dels Bussiness Angels / Pixabay
Rendibilitat per seguir rebent inversió, la nova realitat de les start-ups
Notícia: Rendibilitat per seguir rebent inversió, la nova realitat de les start-ups
Comparteix
Arran de la pandèmia les inversions en start-ups s'han reduït i aquestes han buscat el camí de la rendibilitat per tirar endavant

Comentaris

  1. Icona del comentari de: CAT a febrer 17, 2023 | 10:25
    CAT febrer 17, 2023 | 10:25
    I això amb tot el hate d'espanya, encara els hi fa rabiar més. Imagineu una catalunya independent.
  2. Icona del comentari de: Pol a febrer 18, 2023 | 11:48
    Pol febrer 18, 2023 | 11:48
    Quin percentatge de les "inversions" son en habitatges i immobles que després els lloguen a "turistes" per hores o dies o resten buits fins al pròxim "inversor" estranger ? La qual cosa resta habitatges per a les persones que viuen tot l'any al país i n'encareix els preus ? S'ha de dir tot. Diguem NO a l'ús de l'habitatge com un "actiu" "financer".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa