MónEconomia
CaixaBank planteja el cessament del seu director general de negoci
  • CA

El banc més gran de l’estat, CaixaBank, debatrà aquest mateix dimecres el cessament d’un dels pesos pesants de l’entitat, el director general de negoci, Juan Antonio Alcaraz, que ha estat al capdavant de la xarxa d’oficines del banc durant l’última dècada. Segons ha informat aquest dimecres El Confidencial, la decisió s’hauria de prendre durant la reunió del consell d’administració de l’entitat.

En la mateixa reunió també s’haurà de nomenar, en cas que s’executi finalment el cessament, el substitut o substituts d’Alcaraz al capdavant de la xarxa comercial de l’entitat, que tindran com a objectiu impulsar el procés de digitalització del banc. De fet, si finalment s’acaba produint la sortida d’Alcaraz, apunta el mateix mitjà, es tractaria en un pas endavant en el procés d’integració de Bankia i en l’estratègia de digitalització de CaixaBank.

Cal recordar que Alcaraz és membre del comitè de direcció de CaixaBank des de juny de 2011, encara que es va incorporar a l’entitat el desembre de 2007, després d’exercir com a director general de Banc Sabadell entre 2003 i 2007. A més, després de la reordenació de CaixaBank arran de la fusió amb Bankia, Alcaraz es va quedar com a únic director general del banc, el que el deixa com el número tres de l’entitat només per darrere del president, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delgat, Gonzalo ortázar.

Actualment és responsable de tot el que s’anomena Retail Banking de l’entitat, és a dir de la xarxa d’Oficines, Banca Particulars i Premier, Banca Privada i Banca Empreses, totes les àrees relacionades amb Customer Experience, i Specialized Consumer Segments, i és president de CaixaBank Payments&Consumer i Imagin. En poques paraules un dels directius que més influència té en el dia a dia de CaixaBank.

Bons resultats

El potencial cessament d’Alcaraz arriba pocs dies després de tancar un exercici positiu pel banc. A falta de saber els resultats anuals, que es presentaran a finals de mes, cal recordar que es va tancar el tercer trimestre amb un benefici net atribuït de 2.457 milions d’euros, un 48,8% menys que l’any passant tenint en compte que durant tot aquest 2022 hi ha hagut despeses extres pels efectes extraordinaris de la fusió, com per exemple l’ERO que es va aprovar fa un any i que s’ha activat enguany. En concret, el setembre del 2021, el benefici va ser de 4.801 milions d’euros. Si no es tinguessin en compte aquests efectes de la fusió, però, el resultat seria un 17,7% més alt respecte el 2021.

Més notícies
L'entrada d'una botiga al Portal de l'Àngel de Barcelona anunciant la campanya de rebaixes / ACN
Els comerciats descarten per a les rebaixes trampes com pel Black Friday
Notícia: Els comerciats descarten per a les rebaixes trampes com pel Black Friday
Comparteix
Usuaris i comerços descartes amb rotunditat que es repeteixin les irregularitats del Black Friday
El CEO de Cellnex, Tobías Martínez / EP
Tobías Martínez renuncia a la direcció de Cellnex
Notícia: Tobías Martínez renuncia a la direcció de Cellnex
Comparteix
El conseller delegat de la multinacional deixarà el seu càrrec al juny després de vuit anys per adaptar-la a un "context econòmic i financer que demana un canvi d'etapa"
L'edifici de la Reserva Federal / EP
El Banc Mundial empitjora encara més les perspectives per al 2023
Notícia: El Banc Mundial empitjora encara més les perspectives per al 2023
Comparteix
L'informe de perspectives econòmiques de l'entitat multilateral redueix en 1,3 punts el creixement durant el curs i concreta "perspectives devastadores" per a les economies petites
Imatge de recurs d'un dels laboratris de Reig Jofré / ACN
La Generalitat va executar més de 1.000 milions en innovació el 2021
Notícia: La Generalitat va executar més de 1.000 milions en innovació el 2021
Comparteix
Al llarg de 2021 la Generalitat va augmentar prop d'un 6% la inversió en R+D+I

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 11, 2023 | 12:45
    Ricard gener 11, 2023 | 12:45
    Banc castellà.
    • Icona del comentari de: . a gener 11, 2023 | 13:26
      . gener 11, 2023 | 13:26
      Gracies al u uctubre.
    • Icona del comentari de: Cibulet a gener 11, 2023 | 13:32
      Cibulet gener 11, 2023 | 13:32
      I pensar que els seus inicis es deia "Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears".
      • Icona del comentari de: . a gener 11, 2023 | 15:04
        . gener 11, 2023 | 15:04
        Sense u uctubres i demes collonades, igual encara s'ho diria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa