MónEconomia
Cauen les vendes d’habitatge un 4% a Barcelona en els últims quatre anys

Barcelona és una de les ciutats més cares de l’estat espanyol on comprar un pis. Seguint aquesta línia, Idealista ha fet un estudi comparant totes les ciutats importants del territori espanyol i quins han estat els canvis en oferta, demanda i preu dels últims quatre anys -del primer trimestre del 2019 amb els del mateix període del 2023. La capital catalana, però, no ha entrat a cap dels pòdiums, tot i que ha estat una de les poques ciutats on han caigut les vendes d’habitatges. En concret, s’han venut un 4% menys pisos en els últims quatre anys. Paral·lelament i en línia amb la tendència mitjana de l’estat espanyol, l’oferta de pisos també s’ha reduït un 4%.

Les xifres estatals pugen però l’oferta disminueix

L’oferta d’habitatges en venda a l’Estat s’ha reduït un 12% en els últims quatre anys, si comparem les dades d’estoc del primer trimestre del 2019 amb els del mateix període del 2023. En aquest mateix període, els preus dels habitatges de segona mà van experimentar un increment del 15%. Cuenca és la capital en la qual més s’ha reduït l’oferta durant aquests quatre anys, en caure un 66%. Li segueix la ciutat de Santander, on també s’ha reduït més de la meitat durant aquesta legislatura (-54%). A continuació se situen les reduccions d’estoc de Segòvia (-49%), la Corunya (-43%), Sant Sebastià (-42%), Pontevedra (-42%), València (-41%) i Àvila (-40%).

Entre els mercats més demandats, després de València, se situa la reducció d’oferta d’Alacant (-32%) i Saragossa (-32%), seguides per Bilbao (-29%). A Sevilla el descens d’oferta ha estat del 22%, seguit per Palma (-15%), Màlaga (-11%), Madrid (-10%) i Barcelona (-4%). Per contra, en set capitals l’oferta ha crescut durant aquest mandat municipal. La pujada més gran s’ha produït a la ciutat de Granada (66%) i Jaén (37%). Els segueixen els increments de Càceres (28%), Orense (7%), Lleó (7%), Córdoba (6%) i Girona (5%).

Quant als preus durant aquesta legislatura, la pujada més gran s’ha registrat a Santa Cruz de Tenerife (32%), Palma (26%), Alacant (24%), València (24%), Cuenca (23%) i Badajoz (22%). D’entre les grans ciutats els segueix Màlaga (19%), Saragossa (11%), Bilbao (9%), Madrid (4%), Sevilla (4%) i cauen un 4% a Barcelona. La caiguda més grossa de preu s’ha produït a Palència (amb un descens del 9% en el preu), seguida per Jaén (-7%) i Zamora (-5%).

Més notícies
Habitatges de Barcelona, en una imatge / ACN
El Govern anuncia l’expropiació d’habitatges per a lloguer social
Notícia: El Govern anuncia l’expropiació d’habitatges per a lloguer social
Comparteix
L'administració pública es quedarà els pisos buits des de fa dos anys si els propietaris no acrediten que estan ocupats
Compareixença de la PAH amb el sindicat de llogateres per respondre a l'aprovació de la llei d'habitatge / ACN
Llogaters i tenidors, units en el rebuig a la llei d’habitatge
Notícia: Llogaters i tenidors, units en el rebuig a la llei d’habitatge
Comparteix
El sector immobiliari alça la veu contra "l'intervencionisme" de Moncloa, mentre que el Sindicat de Llogateres alerta que la norma "no garanteix drets"
Imatge grupal del debat amb els alcaldables de Barcelona organitzat per Pimec / ACN
Salaris i habitatge, claus pel futur econòmic de Barcelona
Notícia: Salaris i habitatge, claus pel futur econòmic de Barcelona
Comparteix
Els alcaldables de Barcelona han protagonitzat un debat sobre model econòmic de la ciutat organitzat per Pimec
Un bloc de pisos a Barcelona / ACN
Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Notícia: Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Comparteix
En comparació amb el gener del mateix 2023, es van firmar un 11,3% menys d'operacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa