MónEconomia
Cauen les hipoteques un 29,4% el març, fins a les 4.520

Els préstecs hipotecaris per comprar habitatges van caure un 29,4% al març en comparació amb el mateix mes de l’any passat, fins als 4.520, segons les dades de l’Observatori del Col·legi Notarial de Catalunya. Es tracta del descens interanual més pronunciat de l’últim any, que confirma la tendència a la baixa en la concessió d’hipoteques derivada de les pujades dels tipus d’interès, segons els notaris. La baixada de Catalunya supera en tres punts la mitjana de l’Estat, que es va situar en el 26,4% interanual.

Pel que fa a les compravendes d’habitatges, van empitjorar un 12,5% en comparació amb l’any passat, fins a les 9.551 operacions. En canvi, el preu mitjà per metre quadrat va pujar un 2,4%, fins a 2.015 euros. El preu mitjà a Catalunya es va situar per sobre de la mitjana estatal, que en el tercer mes de l’any va ser de 1.580 euros. Pel que fa a la constitució de societats, van pujar un 13,3% interanual al març, fins a 2.592 operacions.

Els estrangers lideren la compravenda

La compravenda d’habitatges per part de ciutadans estrangers a Catalunya ha augmentat un 24,4% el 2022 respecte a l’any anterior, segons dades de l’Observatori Notarial de Catalunya. Així, es va aconseguir un total de 21.774 operacions, superant les 17.493 compravendes autoritzades en 2021. Segons el mateix informe, les dades del segon semestre de 2022 indiquen un creixement del 13,5% interanual, més de tres punts per sobre de la mitjana nacional (9,7%).

En concret, es van efectuar 10.970 operacions, 1.307 més que en el mateix període de 2021, on es van registrar 9.663 compravendes. El preu per m² dels habitatges o immobles adquirits durant aquest període, es va situar en 2.306€/m², un 5,6% més que en la segona meitat de 2021, on va assolir els 2.184€/m². A escala nacional, en canvi, l’augment va ser menor, amb una variació interanual del 3,6%. Per nacionalitats, els francesos encapçalen el llistat d’operacions de compravenda d’habitatge lliure d’estrangers no residents autoritzades durant el segon semestre de 2022 en la comunitat catalana, amb una representació del 43% respecte al total.

Més notícies
Compareixença de la PAH amb el sindicat de llogateres per respondre a l'aprovació de la llei d'habitatge / ACN
Llogaters i tenidors, units en el rebuig a la llei d’habitatge
Notícia: Llogaters i tenidors, units en el rebuig a la llei d’habitatge
Comparteix
El sector immobiliari alça la veu contra "l'intervencionisme" de Moncloa, mentre que el Sindicat de Llogateres alerta que la norma "no garanteix drets"
Imatge grupal del debat amb els alcaldables de Barcelona organitzat per Pimec / ACN
Salaris i habitatge, claus pel futur econòmic de Barcelona
Notícia: Salaris i habitatge, claus pel futur econòmic de Barcelona
Comparteix
Els alcaldables de Barcelona han protagonitzat un debat sobre model econòmic de la ciutat organitzat per Pimec
Un bloc de pisos a Barcelona / ACN
Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Notícia: Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Comparteix
En comparació amb el gener del mateix 2023, es van firmar un 11,3% menys d'operacions
El conseller de Territori, Juli Fernàndez / ACN
La Generalitat negocia amb la Sareb una gran compra d’habitatges
Notícia: La Generalitat negocia amb la Sareb una gran compra d’habitatges
Comparteix
El conseller de territori Juli Fernàndez recela de l'anunci dels 50.000 immobles per a lloguer social i recorda els contactes del Govern amb el banc dolent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa