Tot Economia
El Bitcoin s’enfonsa fins a nivells no vistos des del 2020

La principal criptomoneda del mercat, el Bitcoin, s’ha enfonsat fins a nivells no vistos des de fa dos anys. Concretament, aquesta moneda virtual, que s’ha acabat convertint en un producte purament especulatiu, cotitza aquest dijous al voltant dels 16.300 euros la unitat, després de recuperar-se, ja que aquest dimecres la davallada va ser encara més exagerada, caient fins als 15.600 euros. Tot plegat ha portat a una caiguda de més del 17% del valor del Bitcoin en l’últim més, una dada que encara s’exagera més si mirem l’últim any perquè el diferencial és de més de 71 punts percentuals. Aquest nou daltabaix de la criptomoneda ha arribat després que Binance, una de les majors plataformes de negociació de criptomonedes, ha anunciat que renuncia a rescatar a FTX després de l’anàlisi dels seus comptes i davant les potencials investigacions per part de les autoritats nord-americanes.

Aquesta gran decepció del mercat ha arribat després que Binance anunciés la setmana passada la seva intenció de rescatar FTX davant els problemes de liquiditat d’aquesta plataforma, encara que el seu conseller delegat, Changpeng Zhao, ja advertia llavors que l’operació encara havia de superar el procés de diligències prèvies i que Binance podia retirar-se en qualsevol moment de l’acord, com finalment ha passat.

De fet, Binance ha assegurat que la seva returada és el resultat de la ‘due diligence’ corporativa i dels últims informes de notícies sobre la mala gestió dels fons dels clients i les suposades investigacions d’agències dels Estats Units. Aquests dos aspectes han acabat sent claus en la decisió de retirar-se en la possible adquisició de Ftx.com per part de Binance.

El Bitcoin no és l’única

El Bitcoin no ha estat l’única criptomoneda afectada per la crisi d’FTX. La segona criptomoneda més coneguda del món, Ethereum, va pel mateix camí. Aquest dijous al matí cotitza al voltant dels 1,2 dòlars, el que suposa que en els últims 7 dies ha caigut un 22%. En l’últim any Ethereum ha patit una caiguda del 70,2%, una proporció similar a Bitcoin.

Per darrere d’aquests dues grans criptomonedes n’hi ha un munt. Entre elles Tether, aquest dijous cotitza al voltant del dòlar i s’ha deixat un 1% en l’última setmana. Ara bé, en l’últim any aquest criptoactiu ha aconseguit guanyar un 0,11% del seu valor. Amb tota aquesta crisi, la criptomoneda que millor parada ha sortit ha estat la de Binance, que ha guanyat més d’un 5% aquest dijous fins als 279 euros. Ara bé, en l’últim any, arrossegada per la crisi de les cirptomonedes Binance ha perdut un 747,89% del seu valor.

Més notícies
L'edifici del DFactory a la Zona Franca / Cedida

DFactory, el nexe barceloní de les empreses de tecnologia 4.0

Notícia: DFactory, el nexe barceloní de les empreses de tecnologia 4.0
Comparteix
Les instal·lacions propietat del Consorci de la Zona Franca cultiven les sinergies entre companyies innovadores
Notícia: DFactory, el nexe barceloní de les empreses de tecnologia 4.0 - Mobile
Les oficines d'Almirall / EP

Almirall guanya 10,9 milions fins el setembre i augmenta les vendes un 5,3%

Notícia: Almirall guanya 10,9 milions fins el setembre i augmenta les vendes un 5,3%
Comparteix
La companyia es recupera davant les pèrdues de 39,4 milions d'euros del mateix període del 2021
Notícia: Almirall guanya 10,9 milions fins el setembre i augmenta les vendes un 5,3% - Mobile
El fundador i CEO de Meta, Mark Zuckerberg / EP

Meta, matriu de Facebook, acomiadarà 11.000 treballadors

Notícia: Meta, matriu de Facebook, acomiadarà 11.000 treballadors
Comparteix
El gir cap al metavers de Zuckerberg redueix substancialment el valor de la companyia als mercats financers i obliga a retallades dràstiques
Notícia: Meta, matriu de Facebook, acomiadarà 11.000 treballadors - Mobile
Els sindicats amenacen amb aturades al sector de la construcció a partir de la setmana que ve / EP

La patronal de la construcció nega a Barcelona els sous que aprova a Madrid

Notícia: La patronal de la construcció nega a Barcelona els sous que aprova a Madrid
Comparteix
Els sindicats amenacen amb mobilitzacions i troben "una vergonya" que els empresaris barcelonins no subscriguin un acord estatal d'obligat compliment
Notícia: La patronal de la construcció nega a Barcelona els sous que aprova a Madrid - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 11, 2022 | 10:52
    JordiP novembre 11, 2022 | 10:52
    Una altre estafa. Es veu que encara hi han ànimes encantades que reuen en el miracle del pa i els peixos i que invertint un euro en treuran vint-i-dos. Santa inocència. Una "moneda" que no té suport financer i que està sotmesa als vaivens del mercat passa a ser com una acció d'un fons d'inversió. Recordeu la bombolla "punt.com"? I la bombolla del bulb de tulipà a l'Holanda del S.XVII? I las Matildes? I la bombolla dels segells de correus de col·leccionista? I els famosos "negocis-piràmide"? No n'aprendrem mai. I sempre hi haurà algun espabilat que inventarà un element eteri amb el qual arrencarà inversions que acabaràn evaporades. D'aixó, abans en deiem "timo": las misas, el toco-mocho, la guitarra, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa