Un porc senglar baixa al nucli urbà de Cerdanyola

L'animal ha estat sedat i traslladat per un equip veterinari i agents rurals
El senglar ha estat sedat i traslladat | Cerdanyola.info

 

  

  

Segons informa el mitjà municipal cerdanyola.info, el matí del 14 de juny un porc senglar ha arribat desorientat i confús al nucli urbà de Cerdanyola. L'animal s'ha passejat pels carrers del voltant del passeig Cordelles fins a arribar al parc Cordelles, just al darrere.

 

 

  

  

Un important desplegament tant de la Policia Local com de Mossos d'Esquadra han precintat la zona i un equip veterinari, amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament, l'ha sedat. A continuació el senglar ha estat traslladat amb el suport d'efectius d'agents rurals.

 

 

  

 

 


Possiblement ha travessat el riu Sec procedent de zones boscoses de Bellaterra, ja que una patrulla policial l'ha vist prop de l'alzina de Cordelles al voltant de les 6 del matí i, després de demanar suport a altres patrulles de Policia Local i Mossos d'Esquadra, l'han conduït fins al parc per evitar que passés per carrers transitats.

 


El TOT publicava que 575 van morir durant el 2016 a prop de Cerdanyola. El debat està servit perquè des del Departament d'Agricultura de la Generalitat veuen la caça com el sistema més efectiu per reduir la població de senglars i evitar que s'introdueixin en zones urbanes i residencials. En canvi, per associacions animalistes com FAADA les batudes són poc efectives i poc ètiques, ja que fa que els animals s'escapin de les zones boscoses i vagin cap a espais més residencials. Això també provoca, segons FAADA, més accidents de trànsit.

 

El senglar ja dins el transport dels agents rurals | Cerdanyola.info

 

 

El dispositiu policial desplegat davant del parc | Cerdanyola.info