Stop Direccional acusa l'alcalde Escolà de dir mentides sobre els abocadors

 

Miguel Molina i Albert Lázaro durant la roda de premsa de fi de l'activitat de la plataforma al mes de març
Miguel Molina i Albert Lázaro durant la roda de premsa de fi de l'activitat de la plataforma al mes de març | Mónica García

 

La plataforma Stop Direccional denuncia que l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, menteix sobre la gestió dels abocadors situats a l'antic Centre Direccional, en concret Can Planas. El col·lectiu, que ja va anunciar la seva dissolució, ha emès un comunicat on asseguren: "Encara que l'alcalde digui que ha buscat durant tot el mandat alternatives per descontaminar, la veritat és que això és totalment fals".


 

En el seu escrit, Stop Direccional s'adreça directament a l'alcalde de Cerdanyola: "Vostè encara no ha portat la petició de declarar Can Planas sòl contaminat al Parlament. No seria més fàcil arribar a la solució amb l'aprovació d'aquest document?". El col·lectiu recorda el passat d'Escolà en grups activistes com Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors assegurant que "ha passat de ser un revolucionari i defensor de la descontaminació a ser un còmplice més del segon desastre mediambiental més greu de Catalunya". En la mateixa línia, lamenten: "Com ens recorda el teu cas – i el del teu partit – al d'ICV. Perquè tu també recordaràs quan aquest grup formava part de Cerdanyola Sense Abocadors i, un cop dins del govern, la va abandonar i va fer actuacions contràries".


 

El comunicat també denuncia el que asseguren ha estat la "passivitat" del govern de Compromís per Cerdanyola. "Durant tres anys heu tingut al poble una plataforma com Stop Direccional i ignoràveu totes les propostes de solució que feien. La lluita mediambiental ja no era important per vosaltres". Fent referència a la situació actual, Stop Direccional assegura amb duresa que el govern fa servir la qüestió dels abocadors amb fins electorals: "A un any vista de les pròximes eleccions municipals has posat en funcionament la màquina propagandística per escampar mentides".

 

Sobre la relació de la plataforma amb el govern, Stop Direccional lamenta que només hagin tingut en compte una de les seves propostes i que no es convoquin més Consells de Medi Ambient. "El Medi Ambient no és un problema en aquesta ciutat, per això només s'ha convocat un en tres anys", afirmen.


 

L'escrit del col·lectiu també fa referència al procés participatiu que s'ha realitzat per definir el futur del Parc de l'Alba i, en el mateix marc, dels abocadors. "Un procés que culmina amb la presentació d'un document que presenta un projecte continuista", destaquen, i critiquen la mesura de remediació que s'aplicarà a un dels abocadors. "No serà, Escolà, que aquest procés també s'ha fet per trobar un fals suport participatiu i tirar endavant el projecte que ja hi havia sobre la taula?", diuen.

 

Finalment, Stop Direccional demana a Escolà "que deixi de mentir" i sentencia: "Ara que queda menys d'un any per les eleccions intentes netejar la imatge com a Govern, però mai intentareu – ni heu intentat – netejar els abocadors. Quan comencis a buscar responsables de la problemàtica dels abocadors també et trobaràs a tu"