S'enviaran cartes de conscienciació als propietaris d'arbres que envaeixin la calçada

Les cartes es dirigiran als veïns del voltant de l'Ateneu, Guiera, Serraperera, Serra Galliners i Montflorit
Oscar Reyes (ACIC), Jose Ángel Carrey (ACIC), Elvi Vila i Juanjo Jimenez (As. Tortuga)
Oscar Reyes (ACIC), Jose Ángel Carrey (ACIC), Elvi Vila i Juanjo Jimenez (As. Tortuga) | Mónica García

 

A partir de la setmana del 7 de maig, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès enviarà cartes de conscienciació als propietaris dels arbres que envaexin les voreres i, per tant, siguin obstàcles per les persones amb diversitat funcional. En concret, rebran cartes els veïns del voltant de l'Ateneu, Guiera, Serraperera, Serra Galliners i Montflorit. Es tracta d'una campanya a iniciativa de la Taula de treball de les persones amb discapacitat i diversitat funcional conjuntament amb l'Ajuntament. 

 

 

En una roda de premsa celebrada el 3 de maig a l'Arxiu Municipal, membres de l'Associació Catalana per la Integració del Cec (ACIC) i de l'Associació Tortuga Cerdanyola Sense Barreres van explicar els riscos que significa la invasió de la via pública per persones amb diversitat funcional. Les persones cegues, van senyalar, poden topar amb les branques que sobresurten dels patis de les cases i les persones en cadira de rodes poden trobar-se amb poc espai per circular quan les terraces dels bars ocupen massa espai del carrer. 


 

 

La regidora de Serveis Socials, Elvi Vila, va destacar el caràcter educatiu de l'acció, que pretén mostrar a la ciutadania els problemes de mobilitat que es poden crear a la ciutat. Com a primer pas, es començarà la campanya de comunicació amb els propietaris dels arbres que surten de la vivenda i ocupen part de la via pública. Des de l'ACIC, en Jose Angel Carrey va senyalar que des de l'associació són partidaris de fer concienciació en comptes d'aplicar sancions sobre els propietaris dels inmobles en qüestió. 

 

"L'objectiu principal és que totes les persones es puguin moure sense obstàcles", va destacar la regidora Vila. En aquest sentit, Oscar Reyes, de l'ACIC, va senyalar que els obstàcles a les voreres no només són un risc per les persones amb diversitat funcional, sinó també per la resta de veïns i veïnes de Cerdanyola. Així, es va defensar la idea d'assolir la accessibilitat universal.