Quatre estudiants vallesanes guanyen el concurs “Piula contra la violència masclista”

La cinquena edició de la campanya de sensibilització ha rebut 901 piulades
Lliurament de premis de la 5a edició del Concurs Piula
Lliurament de premis de la 5a edició del Concurs Piula | CEDIDA

La iniciativa promoguda des del Consell Comarcal del Vallès Occidental entorn el 25 de novembre per commemorar el Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència Masclista, té com a objectiu la conscienciació del col•lectiu jove de la comarca contra la violència masclista. En aquest sentit, quatre estudiants vallesanes han guanyat el concurs “Piula contra la violència masclista” .

 

Dins la categoria júnior, de 14 a 17 anys, la guanyadora en primera posició ha estat Núria Escribano, de 16 anys i estudiant de l’IES Castellar, que ha escrit “Érase una vez una sociedad que protegía a las manadas y culpaba a las minifaldas”. Ha estat obsequiada amb una tablet i un llibre sobre la temàtica del concurs.


 

En aquesta categoria s’han designat dos segons premis, al no poder ser entregat un segon dins la categoria sènior. Una de les guanyadores ha estat Àngela Marín, estudiant de 15 anys de Palau-Solità i Plegamans i autora de la frase “El masclisme ens empresona, ens fa donar les gràcies de la llibertat que posseïm entre les reixes del patriarcat”. També ha estat premiada Andrea Lorenzo, de 17 anys i estudiant de l’IES Badia del Vallès amb la frase “Y la culpa será de caperucita por ir sola por el bosque”. Totes dues han rebut un e-Book i un llibre sobre la temàtica del concurs.


 

En la categoria sènior, de 18 a 30 anys, el primer premi ha estat per Rocío Pazzetty, estudiant de 18 anys de Montcada i Reixac, amb la frase “Que et facin creure que no pots fer alguna cosa, això també és violència”. Ha rebut com a obsequi una tablet i un llibre sobre la temàtica del concurs. El segon premi en aquesta categoria ha quedat desert, ja que les participacions rebudes no reunien els criteris que establia el concurs ni tenien la qualitat suficient.

 

La campanya “Piula” té com a objectiu la sensibilització dels joves de la comarca contra la violència masclista, la promoció del diàleg participatiu i la importància de les relacions igualitàries entre dones i homes. A l’acte de lliurament de premis han assistit Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, Montserrat Rueda, consellera de l’Àrea de Benestar Social de l’ens i Javier Silva, alcalde de Polinyà.

Comentaris

envia el comentari