PlayEnergy: ensenyant el valor de l'energia als més petits

1.880 alumnes vallesans podran gaudir del taller d'Endesa Educa
PlayEnergy passarà per 18 escoles vallesanes
PlayEnergy passarà per 18 escoles vallesanes | Cedida

 

Les escoles de Cerdanyola del Vallès i Sabadell rebran durant els propers dies la 4a edició del taller itinerant d'Endesa Educa, Play Energy. Aquest taller portarà el valor de l'energia a 89 escoles catalanes: 1.880 alumnes de 3r i 4t de primària de divuit escoles vallesanes.

 

PlayEnergy, un educador es desplaça fins al centre amb una furgoneta carregada de petits experiments que s'instal·len a una aula. Els alumnes, dividits en petits grups, van realitzant les diferents activitats proposades com crear energia amb un petit aerogenerador que ells mateixos posen en marxa amb l'ajuda d'un assecador de cabells o conduir per l'aula un petit cotxe que incorpora una placa solar. L'objectiu d'aquests tallers és que els estudiants experimentin les diferents maneres que hi ha de produir energia, sent ells, així, testimonis del procés de generació que proporciona, com a resultat, l'electricitat.


 

La finalitat de l'activitat és que prenguin consciència de la necessitat de fer un ús racional i eficient de l'energia i per això el taller incorpora també la maqueta d'una casa on els estudiants han de marcar els diferents electrodomèstics i distingir la despesa energètica de cadascun d'ells.


Taller Play Energy a una escola
Taller Play Energy a una escola | Cedida

 

PlayEnergy posa a l'abast de les escoles recursos didàctics, a l'hora que lúdics, per explicar l'energia i l'electricitat, dues realitats que formen part de la vida quotidiana però que esdevenen difícils d'ensenyar si no s'experimenten. El taller està adreçat a alumnes de 3r i 4t de Primària i, a més, tots els centres participants, tenen l'opció de presentar-se al concurs PlayEnergy, per al qual els estudiants han de presentar un projecte de ciutat intel·ligent aplicant els conceptes apresos. Entre els premis hi ha millores energètiques per al centre, tauletes i MP4 per als participants i els docents.


Endesa Educa: energia a les aules

 

 

Les activitats educatives que desenvolupa la Fundación Endesa estan agrupades al programa didàctic Endesa Educa per oferir a tots els centres educatius activitats, assessorament i recursos relacionats amb l'educació en energia, fomentar un ús eficient i racional de l'electricitat i promoure la presa de consciència sobre el valor de l'energia per a una millor qualitat de vida.

 

Aquesta àmplia gamma d'iniciatives inclou activitats en línia disponibles a la pàgina web d'Endesa Educa, visites a plantes de generació i activitats als centres informatius d'Endesa, que estan dirigits per educadors i tallers a les escoles. Tots els col·lectius interessats a participar en alguna activitat pot consultar l'oferta d'activitats a la web i fer la reserva al telèfon: 902500049, o bé, enviant un correu electrònic a [email protected]


 
Comentaris

envia el comentari